Hirdetés

Nagyobb és gyorsabb lett a MacBook Pro

Bemutatták a nagyközönségnek a kétmagos Intel processzort tartalmazó Apple Macintosh számítógépek legújabb típusát, mely egyben a MacBook Pro noteszgépcsalád zászlóshajójává válik leváltva a korábbi csúcsmodellt. Az új inteles Mac eljövetelére a korábbi modellválasztékból kiindulva egy ideje lehetett számítani, a múlt héten az egyik specifikus hírportál szinte napra pontosan megjósolta a 17 hüvelykes kijelzővel szerelt modell debütálását.

Ekkor még az új MacBook Pro részletesebb műszaki paraméterei lényegében ismeretlenek voltak, mindössze annyit lehetett tudni az új típusról, hogy elődjeinél nagyobb – 17 hüvelykes átmérőjű – kijelzőt kap majd, a gép CPU-ja pedig egy kétmagos, 2,13 GHz-en ketyegő Core Duo processzor lesz (mely nagyjából 130 MHz-et licitál rá a korábbi csúcsmodellre). A hivatalos bejelentés után most már azt is tudni, hogy a kijelző WSXGA+ (1680x1050 pixeles) lesz, a grafikus alrendszer pedig marad a 15,4 hüvelykes képátlójú panelekkel ellátott modelleknél alkalmazott, 256 MB memóriával ellátott ATI Mobility Radeon X1600.

Az új MacBook Pro modell 1 gigabájtnyi memóriával rendelkezik, a merevlemezes háttértár kapacitása 120 GB (ez opciósan lehet 7200 fordulat/perces motorral ellátott egység). Az új típus felszereltségét tekintve gyakorlatilag megegyezik a korábbi modellel, így ennél a gépnél is az alapkiépítés részét képezi a Wi-Fi és Bluetooth vezeték nélküli hálózati kommunikáció, a gigabites LAN-vezérlő, vagy a FireWire port (ennél a modellnél már a 800 Mbit/másodperces maximális átviteli sebességet elérő, gyorsabb vezérlést alkalmazzák).

A 17 hüvelykes MacBook Pro a kijelző méretét meghazudtolóan szokatlanul könnyű; a gép tömege alig lépi túl a 3 kilogrammot (körülbelül 3,08 kg), a notebook vastagsága pedig mindössze 2,54 centiméter. Az új modell szállítása hamarosan megkezdődik, az Egyesült Államokban 2799 dollárt kell fizetni a csúcskategóriás Macintoshért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés