Hirdetés

Megérkezett a legkisebb inteles MacBook

Némi kényszerű várakozás után az Apple tegnap útjára bocsátotta Intel processzorra épülő hordozható számítógépeinek új sorozatát, a 13,3 hüvelykes MacBookot. A vállalat eredetileg korábbra tervezte a premiert, de a számítógépeket gyártó Asus a hírek szerint nem tudott elegendő mennyiséget szállítani az újdonságból az amerikai vállalat számára, ez okozhatta a késlekedést. A legkisebb inteles hordozható Mac némi meglepetésre meghízott kissé a korábbi ultrahordozható iBook és PowerBook G4 modellekhez képest, ugyanakkor ez a modell, szakítva az eddigi hagyományokkal, fekete fényezéssel is megvásárolható.

Az Apple új notesze elsősorban a 13,3 hüvelykes képátlójú, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású kijelzőnek köszönheti, hogy kicsúszott a szubnotesz kategóriából, jóllehet a kiépítéstől függően 1,83 GHz-es vagy 2 GHz-es Core Duo processzort tartalmazó MacBook így is kisebb és könnyebb, mint a legtöbb kategóriájában versengő notesz. Az új típusból jelenleg három alapmodell kapható, a legolcsóbb példány 1,83 GHz-es órajelen ketyegő processzorra épül, 60 GB-os merevlemezes háttértárral, valamint slot-in rendszerű kombó optikai egységgel szerelik, a középső modellbe 2 GHz-es CPU és slot-in DVD-író kerül, a fekete színű csúcsmodellbe pedig ezeken felül 60 helyett 80 GB-os merevlemezt építenek.

A gépek közös vonása a már fentebb is említett, 13,3 hüvelykes kijelző, melyet az Intel lapkakészletébe integrált GMA950-es grafikus motorja hajt meg, mindhárom modellhez 512 MB memória jár alapkiépítésben, szériatartozék továbbá a webkamera, a FireWire port, két USB kapu, DVI, VGA és S-Video kimenetek, valamint a gigabites LAN-vezérlő, a Wi-Fi és Bluetooth adapterek. Az új MacBook számítógépek 32,5 x 22,7 x 2,75 centiméteres befoglaló méretekkel rendelkeznek, a gépek tömege a mellékelt lítium-polimer akkumulátorral együtt 2,36 kilogramm. Az akkumulátoros üzemidőről egyelőre nem tett közzé információt a gyártó.

Az Apple új MacBookjai rendre 1099, 1299 és 1499 dolláros áron vásárolhatók meg a tengerentúlon, hazánkban néhány hetet még biztosan várni kell az új jövevényekre, a hazai kereskedések amúgy körülbelül 320 000 forintos induló ártól forgalmazzák az új MacBookot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés