Hirdetés

Jövő héten érkezhet az új MacBook Pro

Jövő héten fellebbenhet a fátyol az Apple legújabb, kétmagos Intel processzort tartalmazó hordozható számítógépéről – írja jól értesült forrásra hivatkozva az AppleInsider weboldal. Az új MacBook Pro a kiszivárgott információk szerint gyorsabb lesz a jelenlegi csúcsmodellnél, mindemellett nagyobb, 17 hüvelykes szélesvásznú kijelzőt is kap majd. Az új gép elsősorban a professzionális videoszerkesztők elvárásainak kíván megfelelni, számukra lehet jó hír, hogy az MacBook Próval együtt debütálhat a megújult Pro alkalmazáscsomag is.

Az Apple MacBook Pro családjának új zászlóshajójába a pletykák szerint 2,13 GHz-en ketyegő Core Duo processzor kerül majd, ám a specifikációs lista további részletei nem ismertek. Az AppleInsider azt is tudni véli, hogy a korábbi, még nem Intel processzorokra épülő szériával ellentétben a MacBook Próból belátható időn belül nem terveznek piacra dobni 12 hüvelykes képátlójú kijelzővel szerelt, ultrahordozható változatot.

Az új MacBook Pro mellett az Apple állítólag a jövő héten bemutatja majd a Final Cut Studio alkalmazáscsomag 6.0-s változatát, mely a Final Cut Pro, Soundtrack, Motion és DVD Studio Pro programok új változatait tartalmazza. Az új alkalmazások a várakozások szerint a korábbinál hatékonyabb támogatást nyújtanak a nemrégiben debütált nagy felbontású tartalmak szerkesztéséhez is, így például a híresztelések szerint a megújult DVD Studio Pro 5.0 segítségével egyaránt lehetőség nyílik majd Blu-ray és HD DVD mozik írására.

A 17 hüvelykes MacBook Pro és a Final Cut Studio alkalmazáscsomag vélhetőleg a jövő héten, a National Association of Broadcasters (NAB) Las Vegasban megrendezésre kerülő konferenciáján mutatkozik be a nagyközönségnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés