Hirdetés

Cooler Master: olcsó és igényes házakkal a válság ellen

A Cooler Master nem bíz semmit sem a véletlenre, és várhatóan olcsó házakkal támadja le a piacot, melyek Elite 310 és 360 típusjelzéssel érkeznek. Mindkét termék alapszíne fekete, ám az előbbi modell igény szerint narancssárga, kék vagy szürke díszítéssel választható.


Cooler Master Elite 310

Az Elite 310 elnevezésű ház 191 mm-es szélességgel, 437 mm-es magassággal és 468 mm-es mélységgel, valamint 5,8 kg-os tömeggel rendelkezik. Az előlapon négy 5,25, illetve egy 3,5 colos meghajtó foglalhat helyet, a további 3,5 hüvelykes adattárolók pedig a 6 darab belső rekeszbe szerelhetők. Az ATX és microATX alaplapokat fogadó termék egy hátulsó, 12 cm-es ventilátorral vezeti a szabadba a házban felmelegedett levegőt. A belső hűtést viszont tovább lehet fokozni egy 12 cm-es elülső és egy 8, vagy 12 cm-es oldalsó légkavaróval. A hangkimenettel és mikrofonbemenettel, valamint két darab USB csatlakozóval felvértezett előlapi I/O panel kialakítása is megszokottnak mondható.


Cooler Master Elite 360

Az Elite 360 modell már némileg eltérő koncepcióra épül, ugyanis használható torony- és fekvőházként is. A 148 mm széles, 360 mm magas és 439 mm mély modell, 5,1 kg-ot nyom, és ATX valamint microATX alaplapokat támogat. A két 5,25 és egy darab 3,5 hüvelykes, kívülről is látható rekesz 90 fokkal el van forgatva, így a meghajtók függőlegesen állnak majd. A belső adattárolónak egy 3,5 colos, vízszintesen elhelyezkedő rész áll rendelkezésére, mely alá a rendszer tápegysége szerelhető. A kisméretű toronyhoz nem kapunk ventilátorokat, így azokat igény szerint extra anyagi ráfordítással utólag kell pótolni. Az aktív szellőztetéshez az előlap mögé egy, a hátlap elé pedig kettő 8 cm-es légkavaró szükséges, azonban a lehetőségek itt nem érnek véget, ugyanis a ház oldal- és fedőlapjára is elhelyezhető egy 8 vagy 12 cm-es ventilátor. Az előlapi I/O panel – a hangkimeneten és a mikrofonbemeneten kívül – két darab USB interfészt kínál.


Cooler Master Elite 360

Az új Cooler Master modellek az elkövetkezendő hetekben kerülnek forgalomba, a konkrét fogyasztói árakról még nem nyilatkozott a gyártó, de az információk szerint mindkét ház körülbelül tízezer forintba kerül majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés