Hirdetés

Tömzsi, de méretes házzal teremtene divatot a Cooler Master

A Cooler Master bejelentette a HAF XB jelzésű számítógépház érkezését, melynek tömzsi kialakításától nem kell megijedni, ugyanis hely bőven lesz a hardvereknek. A teljesen feketére festett termékek Mini-ITX, microATX, vagy ATX méretű alaplapot fogad, továbbá két-két darab 5,25 és 3,5 colos rekeszt kínál a hat darab 2,5 hüvelykes mellé. A kisebb fiókok természetesen rejtve vannak, ám a 3,5 colos rekeszek könnyen eltávolíthatók az előlap felől, vagyis a meghajtókat menet közben is lehet cserélni.


[+]

A 330 mm magas, 442 mm széles és 423 mm mély ház méreteiből látszik, hogy nem hétköznapi versenyzővel van dolgunk. A termék alapvetően két kamrára van osztva. Alulra a tápegység és a meghajtók kerülnek, míg felülre maga az alaplap. A szerelést a kivehető alaplaptálca könnyíti meg.

A két kamra hűtése különállóan van megoldva. Alulra két darab 80 mm-es ventilátor szerelhető, melyek kifelé tessékelik a felgyülemlett meleg levegőt. A felső kamra hűtésére már több lehetőség adódik. A hűvös légáramlatokat az előlap mögé szerelt két darab 120 mm-es légkavaró kelti, melyek az alapfelszereltség részét képzik. Ezeket két 140 mm-es egységre lehet cserélni, illetve opcionálisan szerelhető még felülre egy 200 mm-es, hátulra pedig egy 120 mm-es szélgép. Az I/O panel a ház előlapján kapott helyet, és a hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül két darab 3.0-s USB csatlakozóval rendelkezik.

A ház tömzsi kialakítása ellenére is kellően méretes ahhoz, hogy elboldoguljon a 33,4 cm-es VGA-kkal, illetve a 18 cm magas processzorhűtőkkel. Utóbbi egyszerűbb felhelyezését az alaplaptálcán található kivágás biztosítja. Természetesen vízhűtésre is van lehetőség, így a rendszer csövei számára a tervezők biztosították a megfelelő kivágásokat.

Cooler Master HAF XB alap és ablakos verzió Cooler Master HAF XB alap és ablakos verzió
Cooler Master HAF XB alap és ablakos verzió [+]

A Cooler Master HAF XB Európában november végén lesz elérhető. Az alapmodellnek lesz egy módosított verziója, mely lényegében abban egyedi, hogy a fedőlapon a lyuggatott részt plexi ablak váltja. Ez a potenciális vásárlók egy részének lehet, hogy kedvezőbb a dizájn szempontjából, de az ablakos verzióval le kell mondani a 200 mm-es felülre illeszthető légkavaró beszerelhetőségéről. A HAF XB termékek ajánlott fogyasztói ára egyelőre ismeretlen, de 100 dollár körüli árcédula várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés