Hirdetés

Házkvartettel újít a Sharkoon

Ha számítógépházról van szó, akkor a Sharkoon nem viccel, hiszen a vállalat nem kevesebb, mint négy, közepes méretű tornyot jelentett be. Ezek közül két megoldás a REX3, míg a másik kettő a REX8 szériát erősíti, Economy és Value jelzéssel. Mindegyik termék ATX vagy microATX méretű alaplapot fogad, a felül elhelyezkedő I/O panelekben azonban lényeges különbségek vannak, mivel az Economy modellek hat darab USB 2.0-s, míg a Value megoldások négy 2.0-s és két 3.0-s USB portot kínálnak a szokásos hangkimenet és mikrofonbemenet mellé.

Sharkoon REX3 Economy, illetve Value fehér és fekete Sharkoon REX3 Economy, illetve Value fehér és fekete Sharkoon REX3 Economy, illetve Value fehér és fekete
Sharkoon REX3 Economy, illetve Value fehér és fekete [+]

Mindegyik ház 420 mm magas, 185 mm széles és 485 mm mély, a tömegük pedig 6 kg felett tetőzik. A REX3 és a REX8 széria közötti főbb eltérések a külső stílusjegyekben nyilvánulnak meg, de a meghajtók szempontjából is lényeges különbség, hogy amíg előbbi három 5,25 és négy 3,5 colos egységeket fogad, addig utóbbi már négy darab 2,5 hüvelykes eszközt is támogat. Persze a kisebb fiókok a szokásoknak megfelelően rejtve vannak. A gyártó a processzorhűtő egyszerűbb szereléséhez, valamint a kábelek ízléses elvezetéséhez mindegyik termék esetében biztosította a megfelelő kivágásokat, ami ma már alapelvárásnak tekinthető. A VGA-k szempontjából 29 cm-es helyet hagytak szabadon a tervezők, így a legméretesebb kártyák nem biztos, hogy beférnek, de a legtöbb megoldással nem lesz gond.

Sharkoon REX8 Economy
Sharkoon REX8 Economy [+]

A REX3 és a REX8 szériába tartozó házakba két darab 12 cm-es ventilátor szerelhető, egy az előlap mögé és egy hátulra. A Value jelzésű megoldások két darab LED-es szélgéppel eleve kitöltik a rendelkezésre álló helyett, így a vásárlónak nem kell az esetleges beszereléssel törődni. Ezenkívül az Economy modellekkel ellentétben a Value verziók plexi oldallappal is rendelkeznek. Ez nyilván feldobja a megjelenést, de az Economy termékek esetében extra funkció, hogy az oldallapra is szerelhetők ventilátorok.

Sharkoon REX8 Value fehér
Sharkoon REX8 Value fehér [+]

A Sharkoon REX3 és REX8 szériába tartozó házak közül az Economy modellek csak fekete, míg a Value jelzésű termékek fekete és fehér színben rendelhetők. A REX8 árazásáról sajnos még nincs adat, de a REX3 Economy 39 euró lesz, míg a Value verzióért 46 (fekete) és 48 (fehér) eurót kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés