Hirdetés

Swiftech H2O-x20 Elite kompakt vízhűtő - minden porcikájában egyedi

A piacot szinte már elárasztották a különféle kompakt vízhűtők, melyek az Asetek és Akasa zárt rendszerű megoldásaira épülnek. A trend vélhetően folytatódni fog a jövőben, hiszen az Asetek nemrégiben jelentette be, hogy elkészült a negyedik generációs megoldással, így várhatóan a partnerek ezt fogják licencelni a közeljövőben.

Nem úgy a Swiftech, mely gyártó a fent vázolt megoldás helyett egy saját kompakt szettel jelentkezett. A H20-x20 Elite vízhűtő család hasonlóan kompakt méreteket kínál, mint az említett gyártók, annyi szépséghibával, hogy szimpla ventilátoros 120-140 mm-es verzió nincs belőle (egyelőre), és a rendszer nem előre összeszerelve és feltöltve érkezik. Ennek előnye, hogy a felhasználó maga dönti el, hogy milyen hosszú tömlőket szeretne látni a házban tekeregni, ami nem utolsósorban a beszerelést is megkönnyítheti.

A szerelhetőség persze egyedi megoldásoknak és a bővíthetőségnek is utat enged, kezdve az UV reagens folyadékoktól egészen a plusz blokk beépítéséig. Utóbbi a rendszer lelkét képező, nyáron bemutatott MCP35X pumpával egybeépített Apogee Drive II CPU hűtőblokkjával sem okozna gondot. A hőleadásról két- vagy három 120 mm-es ventilátorral felszerelhető, integrált kiegyenlítő tartállyal rendelkező, új revíziójú radiátor gondoskodik attól függően, hogy a H2O-220 vagy H2O-320 típust vásároljuk meg. A csomagban a borda méretének megfelelő számú, 120 mm átérőjű Swiftech Helix PWM ventilátor is fellelhető, ami mellé egy nyolcutas PWM venilátorelosztót mellékelnek. A további tartozékok között fittingek, tömlők, fél liter előre bekevert HydrX hűtőfolyadék és tölcsér található.

A szóban forgó termékek tulajdonképpen a korábbi H20-x20 Edge leváltóinak felelnek meg, ahol a pumpa nem a blokkra, hanem még a radiátorba integrálva érkezett, és aminek extra helyigénye sokaknak okozott fejfájást a beszerelés során – az Elite-tel ezt a csorbát köszörüli ki a gyártó.

A kétventilátoros H2O-220 árát 239,95 dollárban állapította meg a gyártó, míg a háromventilátoros H2O-320 variánsért 279,95 dollárt kérnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés