Hirdetés

Computex 2014: Corsair ház és táp újdonságok

Idén a Corsair egy zártkörű esemény keretein belül mutatta be szép számmal megjelent újdonságait, házakat, tápokat, adattárolókat, valamint a korábban bemutatott HG10 hibrid hűtőt, és az RGB LED világítással rendelkező beviteli eszközeit, amelyekről később még lesz szó.

A házak terén az egyik újdonság az augusztusban 90-100 dollár között érkező, kocka alakú Carbide Air 240 mini ház. A feketében és fehérben is elérhető, legfeljebb MicroATX alaplapok fogadására alkalmas házra ablakos oldallap is jutott, így megengedi majd a kíváncsi szemeknek a rálátást a belső elrendezésre, aminek rendezettségéről a gyártó a kábelek megfelelő elvezetési lehetőségének biztosításával igyekszik gondoskodni. A kis méret ellenére a 240-es állítólag elég tágas lesz ahhoz, hogy elnyeljen egy teljes méretű VGA-t, illetve egy vagy két 240 milliméteres vízhűtés radiátort. Aki persze a léghűtést részesíti előnyben, annak a kialakításnál a három AF120 ventilátorral megtámogatott Direct Airflow Pathway Cooling fantázianevű elrendezés lesz hasznára.

Corsair Carbide Air 240
Corsair Carbide Air 240 [+]

A Graphite sorozat is frissül a hordozható, Mini-ITX alaplapmérettel kompatibilis és hordozhatóságra kigyúrt 380T-vel, valamint ennek ellentételezéseként a teljes méretű toronyházként funkcionáló 780T típusokkal. A lekerekített sarkokkal rendelkező 380T igazi LAN-parti barát lesz, hiszen került rá hordozhatóságot megkönnyítő fogantyú, de a belső tér is kellően tágas lesz, hogy egy kisebb játékos hardver is elférjen benne három vagy négy darab 3,5/2,5"-es tároló társaságában. Mindezeken felül a megfelelő szellőzési lehetőségről is gondoskodtak, így akár 5 darab ventilátor vagy akár egy 240 milliméteres vízhűtő is bepréselhető. Gyárilag persze csak ventilátor dukál hozzá, egy 120 milliméteres AF-120 és egy 140 milliméteres AF-140, viszont mindezt kiegészítették egy háromfokozatú ventilátorszabályzóval is. Mindezért 130 dollárt kell majd fizetni, de leghamarabb csak augusztusban.

Corsair Graphite 380T Corsair Graphite 380T
Corsair Graphite 380T [+]

A nagyágyú, a szögletes, de csapott szélű, strapabíró konstrukció, a 780T a 180-190 dolláros ársávban, feketében és fehérben debütál szeptemberben. A kinézeten túl különlegessége a könnyen nyitható, kilincses ablakos oldallap és a bőséges belső tér, ami akár két darab 360 milliméter hosszú radiátort és 10 HDD/SSD-t is képes befogadni. Természetesen a léghűtést ebben az esetben is optimalizálták, megtalálható a háromfokozatú ventilátorszabályozó és gyárilag AF-140 milliméteres ventilátorokat adnak mellé.

Corsair Graphite 780T Corsair Graphite 780T
Corsair Graphite 780T [+]

Ami a tápokat illeti, a 80 Plus Platinum HXi széria jelenti az újdonságot, amelyek 750, 850 és 1000 wattos terhelhetőséggel lesznek elérhetőek rendre 170, 190 és 230 dolláros áron az ősz folyamán. A teljesen moduláris, DC-DC felépítésű ATX tápok a felsőkategóriát képviselik, amit minőségi alkatrészekkel és olyan extrák bevetésével próbálnak bizonyítani, mint a Zero-RPM ventilátorvezérlés (ami az alacsony és közepes terhelésnél lekapcsolja a légkavarót) és a Corsair Link támogatás. Utóbbi segítségével a működési paraméterek (feszültségek, teljesítmény, hatásfok, hőmérséklet, ventilátor fordulatszáma) állandóan monitorozhatók, illetve a rendszer megengedi a ventilátor sebességének és az egyes ágak kihasználásának (egy vagy többágú működés) befolyásolását.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés