Hirdetés

Computex 2014: remekbe szabott házak a BitFenix standján

Két komoly újdonsággal jelentkezett az idei Computexen a házairól ismert BitFenix. Az egyik az Atlas, ami sokkal nagyobb, mint azt a képek alapján gondolnánk. A trükk abban van, hogy az 541 mm mély és mindössze 443 mm magas ház 383 mm széles, tehát mondhatni dupla szélességű, belső térfogata nagyjából akkora, mint egy 88 centiméter magas toronynak. Az egyedi, kétoldalas elrendezés révén egyszerre akár négy 360 milliméteres vízhűtéses radiátor is elfér benne (ilyen felállás látható az alábbi videón), vagy beletehetünk húsz darab 120 mm-es ventilátort.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Merevlemezek terén is brutális az Atlas, tíz darab 3,5 hüvelykes hot-swap helye van, és emellett még hat 2,5 hüvelykes tár is elfér benne. Külön érdekesség, hogy az alaplapos - grafikus kártyás és az adattáras - tápos oldalak megcserélhetőek, ráadásul az alaplaptálca kivéve nyitott rendszernek ad alapot, az i-re a pontot pedig a változtatható színű világítás teszi fel. Egyelőre nem ismert a Bitfenix Atlas ára, de várhatóan nem lesz drágább a márka eddigi óriástornyainál, tehát 35-40 000 forint körüli összegre lehet tippelni.


Forrás: TweakTown

Teljesen más stílusú ház a BitFenix másik újdonsága. A Pandora Mini-ITX alaplapokhoz készült, de teljesen már elrendezésű, mint a márka közkedvelt Prodigy modellje. Majdnem akkora, mint egy minitorony, 459 mm magas, 418 mm mély és 160 mm széles, szóval elvileg a MicroATX alaplap is beleférne, de az extra helyet inkább standard ATX tápnak, két 3,5 hüvelykes meghajtónak és nagy grafikus kártyának tartották fenn. Nem feledkeztek meg a hűtésről sem, előre és felülre is két-két 120 milliméteres ventilátor tehető, de akár két 240 milliméteres radiátort is bezsúfolhatunk a többi hardver mellé.


(forrás: Caseking) [+]

Természetesen a vadiúj modellek mellett megjelentek a gyártó nemrégiben bemutatott és korábbi, sikeres termékei is nagyon komoly hardverekkel megpakolva.



(forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés