Hirdetés

Computex 2014: izgalmas újdonságok a 15 éves Thermaltake standján

Idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a házak, hűtés és tápok terén nagyon jól ismert Thermaltake, így aztán nem meglepő, hogy a Computexen óriási termékkavalkádot mutatott be. A kedvező árú Core házcsalád közepes méretű, ATX alaplaphoz igazított modelljei debütáltak, nagyság sorrendben a Core V31, V41 és V51. Közös vonásuk a hatalmas oldalablak és a mágnesesen rögzített porszűrővel takart tető, ami alá vízhűtéses radiátort tehetünk. Szintén a vízhűtéses konfigurációk egyediségéhez igazodnak a kivehető merevlemezhelyek. A Core család legkisebb újdonsága a Core V1 csak Mini-ITX alaplapot fogad, elejébe mégis elfért egy 200 milliméteres ventilátor. Másik érdekes vonása, hogy az alaplap két oldalára is felszerelhető, így a kis kocka 90 fokkal elforgatva is használható.


[+]

Processzorhűtők területén a vizes megoldásokra helyezték a hangsúlyt a Thermaltake-nél, rengeteg radiátort, pumpát és egyéb kelléket prezentáltak. Még egy szteroidokon nevelkedett, 540 milliméteres radiátort is előrántottak három 180 milliméteres ventilátorral, aminek befogadásához egyelőre nincs még ház, de rövidesen ezt a problémát is megoldja a Thermaltake.

Tápok területén a DSP modellsorozat viszi a prímet. Ennek különlegessége, hogy vezeték nélküli kapcsolatot létesít a számítógéppel melyen keresztül rengeteg paramétere monitorozható. Most ennek a megoldásnak DSP G néven megérkezett az olcsóbb, vezetékes alternatívája. Az igazi különlegesség viszont az alsó polcon csücsült, a Toughpower Titanium 1500 amellett, hogy brutális teljesítményre képes, hatásfoka megfelel a 80 Plus tanúsítvány legmagasabb, Titanium fokozatának, tehát feles terhelésen legalább 94%, teljes és 10%-os terhelésen pedig legalább 90% a hatásfoka.


[+]

Tovább haladva a Thermaltake standján belebotlottunk a lenyűgöző Level 10 számítógépház Titanium Edition változatába, ami talán a világ legszebb sorozatban gyártott számítógépháza, de besorakozik a legdrágábbak közé is. Formavilágát többször próbálta már meglovagolni a gyártó, most hozzá hasonló külső merevlemezházzal állt elő. Szerintünk ennél érdekesebb az akár tíz ventilátor meghajtására képes, nagyon kompakt központi modul, amit az óriástornyok és komplex vízhűtések építői értékelnek majd.



[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés