Hirdetés

Biztonságos adattárolás VIA platformokon

A VIA StrongBox néven olyan szoftveralkalmazást bocsátott útjára, amely új módon segít kihasználni a gyártó processzoraiban rendelkezésre álló PadLock biztonsági szolgáltatást. A StrongBox segítségével virtuális meghajtók hozhatók létre, melyekhez csak jelszóval lehet hozzáférni, az adatok pedig valós idejű titkosítással kerülnek rájuk. Bár hasonló megoldás más platformokon is elérhető, a VIA esetében a titkosítást egy dedikált hardver, a PadLock Security Engine végzi az SHA-1 hash algoritmus és 256 bit erősségű AES titkosítás felhasználásával.

A StrongBox grafikus kezelőfelületén maximum tíz darab, egyenként legfeljebb 4 GB kapacitású virtuális meghajtót lehet létrehozni és menedzselni. A meghajtók jelszóval történő megnyitásuk után standard módon hozzáférhetők a fájlkezelők és más alkalmazások számára, de képernyővédő indulásakor vagy a rendszer leállításakor automatikusan tiltott állapotba kerülnek. Az operációs rendszerek közül egyelőre csak a Windows támogatott.

A StrongBox használható a VIA C7 és C7-M processzorain, valamint a Nehemiah (C5P) magra épülő C3 és Eden típusokon. A fejlesztők olyannyira meg vannak győződve az eljárás sérthetetlenségéről, hogy a malajziai Hack in the Box konferencia keretében egy versenyt írtak ki: a StrongBox feltörőjét 5000 dollárral jutalmazzák – már ha akad ilyen. A szoftver ingyenesen letölthető a VIA weboldaláról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés