Hirdetés

Újabb chipset a VIA C7 processzorához

A VIA egy újabb chipsetet jelentett be saját C7 processzorához. A CN700 jelű északi híd S3 UniChrome Pro integrált grafikus vezérlőt tartalmaz, amely analóg és digitális kijelzőket is képes közvetlenül meghajtani, ezenkívül a HDTV szabványt is támogatja 720p/1080i felbontásig. Ahogy a korábbi megoldásoknál, itt is rendelkezésre áll a hardveres MPEG-2 dekódolást és képminőségjavító szűrőket biztosító Chromotion CE motor. A belső grafikus mag igény szerint egy AGP-s videokártyával váltható ki – a PCI Express interfészt a chipset nem ismeri.

Rugalmasabb a memóriavezérlő, amely legfeljebb DDR400 vagy DDR2-533 sebességű RAM-modulokat kezel maximum 2 GB összkapacitásban. A VT8237A déli híd integrált hatcsatornás audiointerfészt tartalmaz, amely külső chip alkalmazása révén nyolccsatornással helyettesíthető. A meghajtókat kezelő DriveStationre négy Parallel ATA és két (SATAlite PHY segítségével négy) Serial ATA egység csatlakoztatható; a SATA merevlemezeket JBOD, RAID 0, 1 és 0+1 tömbökbe lehet szervezni. A beépített hálózati vezérlő 10/100 Mbps sebességű, opcionálisan ez is külső Gigabit Ethernet vezérlőre cserélhető.


[+]

A VIA új termékével is a kompakt, kis fogyasztású rendszerek építését kívánja elősegíteni. A CN700 IGP chipset nagy tételben 2006 első negyedévében válik elérhetővé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés