Hirdetés

Miniszámítógépet az autókba is!

A VIA és a Mini-box bejelentette a VoomPC nevű barebone rendszert, amelyet kifejezetten autókba szánnak. A jármű telematikai rendszerének kiegészítéseként a gépre például navigációs alkalmazást lehet alapozni, de persze kommunikációs eszközként vagy fedélzeti szórakoztatóközpontként is igénybevehető. A VoomPC használatát az autókban uralkodó viszonyokhoz tervezett, a feszültségingadozásokra kevéssé érzékeny, és az akku töltöttségére is figyelő M1-ATX tápegység teszi lehetővé.

A dobozba típustól függően a VIA Epia PD-10000 vagy Epia MII-10000 platformja kerül. Mindkettőn 1 GHz-es, Nehemiah magos C3 processzor dolgozik, egy-egy DDR266 memóriamodult fogadhatnak, és hardveres MPEG-2 dekódolást biztosító UniChrome grafikus motorral rendelkeznek. Eltérések mutatkoznak az interfészek tekintetében, ahol az MII-nek van határozott előnye, hiszen sztereó helyett hatcsatornás hanggal szolgál, támogatja a Firewire csatolószabványt, és szériatartozéka egy CF és egy CardBus (Type I/II) aljzat is, míg egy RCA csatlakozója SPDIF- vagy TV-kimenetként is funkcionálhat.

A 21 x 25 x 6,7 cm méretű VoomPC ára a platformtól függően 300, illetve 320 dollár, amely a házat, az alaplapot, a tápegységet és a processzort foglalja magában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés