Hirdetés

AMD referenciaplatform Geode GX alapokon

Az AMD bejelentette legújabb energia- és helytakarékos mintaplatformját. A Geode GX Single Board Computer Reference Design Kit (Geode GX SBC RDK), amint neve is mutatja, a fejlesztők számára tervezett eszköz, amely megkönnyíti – és nem utolsósorban olcsóbbá teszi – később kereskedelmi forgalomba kerülő termékek tervezését. Az AMD megoldása intelligens terminálokban, hálózati alkalmazásokban, vékony kliensekben juthat szerephez.

A most kiadott platform 12,7 x 14 x 2,5 cm méretű, és már a legfontosabb interfészeket is tartalmazza. A passzív hűtéssel boldoguló rendszer 12 voltos táplásást igényel; tipikus fogyasztása 6 watt, készenléti állapotban pedig 1 wattot vesz fel. A támogatott operációs rendszerek sorában találjuk a Microsoft Windows CE-t és XPe-t, de természetesen a Linux változatai is futtathatók.


[+]

A beépített vezérlő legfeljebb 1600x1200 pixel felbontású monitorokat képes meghajtani; az interfészek között USB 2.0, soros és párhuzamos port, Fast Ethernet is található. Maga a processzor a Geode GX család legkisebb tagja, a 333 MHz-en futó Geode GX 466@0.9W típusjelű modell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés