Hirdetés

Árnyékoló szárnyakat kapott a BenQ Zowie XL2735 gamer monitor

Az "e-Sportra" kihegyezett, FreeSync-kel kompatibilis modell 144 Hz-es frissítésre képes, és elmosódáscsökkentő technológiát is kapott.

A BenQ a játékosok, vagy ahogy ők nevezik, e-Sportolók számára egy újabb monitort hozott a Zowie névvel futó monitorcsaládba. A 27 hüvelykes képátlójú XL2735 a már futó XL2730 frissített, extrákkal ellátott kiadása, így tehát elmondható, hogy az alapok megegyeznek. Ez alatt értendő a képátlón túl a 2560x1440 képpontos TN+film panel, amely a technikai paraméterek terén nem nyújt újdonságot (170/160 fokos betekintési szögek, 1000:1 kontrasztarány, 16,7 millió színmegjelenítés, sRGB színtér).


[+]

A vibrálásmentes háttérvilágítás és az AMD FreeSync technológia támogatása természetesen megmaradt, ahogyan a 144 Hz-es frissítés és az 1 ezredmásodperces G2G válaszidő is. Mindennek tetejébe az XL2735-öst megfejelték a DyAc (Dynamic Accuracy) névre hallgató újítással, ami az elmosódás hivatott csökkenteni. Hogy pontosan miről van szó, azt a gyártó nem fejtette ki.


[+]

Nincs vége ezzel még az újításoknak! Az úgynevezett Shield is felkerült a monitor két szélére, ami első látásra hasonló ahhoz, mint amit a grafikusok használnak a professzionális kijelzőkön. Valójában a BenQ által alkalmazott megoldás jóval egyszerűbb és kompaktabb kialakítású, cserébe könnyebben mozgatható, de a célja is teljesen más: állítólag segít a játékra koncentrálni, és persze talán az sem elhanyagolható, hogy megnehezíti az ellenfeleknek számára a közvetlen rálátást a kijelzőre.


[+]

Az állvány továbbra is minden irányban állítható, a magasságállítás akár egy ujjal is kivitelezhető. Továbbfejlesztették a vezetékes távirányítóhoz hasonlítható S Switch kapcsolót is, ami jelen esetben fedélzeti memóriát jelent, amelynek köszönhetően mostantól háromféle egyedi képi beállítás eltárolására is alkalmas. Csatlakozók terén nincs változás: a DVI-D, a DisplayPort 1.2a, a két darab HDMI mellett megtalálható a mikrofon és fejhallgató jack interfész.

Pontos megjelenési dátumot és árat a vállalat nem közölt, de van rá esély, hogy az augusztus közepére tervezett kölni Gamescom kiállításon láthatjuk majd először. Az ára előreláthatólag 500 euró körül alakulhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés