Hirdetés

BenQ monitor dizájnereknek USB-C aljzattal és Technicolor hitelesítéssel

A PC mellett az új csatlakozóval az Apple felhasználókat is meg akarják fogni.

A BenQ a monitorkínálaton belül egy ideje már ráfeküdt a különféle igények célzott lefedésére, mint például játékosok, videoszerkesztők, hétköznapi felhasználók, egészségügyi, vagy éppen CAD/CAM dizájnerek. Ez utóbbi kasztba érkezik a PD2700Q enyhén kigyúrt testvére, a PD2710QC modell is, ami egy hagyományosnak mondható, WQHD (2560x1440) képpont felbontású, 27 hüvelykes kijelzőnek tűnik, de a munkára való alkalmasságát a 100% sRGB és Rec. 709 színtérlefedettséggel, Technicolor hitelesítéssel kívánja szavatolni.


[+]

Az IPS (vagy ahhoz hasonló paraméterekkel bíró AHVA) panel értelemszerűen 178/178 fokos betekintési szöget kínál 1000:1 kontrasztarány, 16,7 millió színárnyalat, 5 ezredmásodperces válaszidő és 350 cd/m² maximális fénysűrűség mellett – utóbbit PWM-mentes LED-ek állítják elő. Természetesen a kijelző minden irányban állítható állványon és talapzaton kapott helyet, és ebbe beleértendő a portrémód is, illetve igény szerint VESA falikonzollal is használható, a kompatibilitás biztosított.


[+]

Fő újításként a DisplayPort, mini DisplayPort, HDMI bemenet, illetve 3,5 milliméteres jack audiokimenet mellett a három hagyományos USB-A aljzat társaságában megtalálható a maximum 5 Gbps átviteli tempóra képes USB Type-C kimenet, mely ma még ritkaságnak mondható. Ez természetesen kép- és hangátvitelre egyaránt használható (teljes körű Mac kompatibilitás biztosított), illetve 61 wattig energiaellátást biztosít a hozzákapcsolt mobil eszköz számára.


[+]

Sajnos az egyelőre nem derült ki, hogy mennyit kér majd a BenQ az új kijelzőjéért, de várhatóan valamivel többe fog kerülni, mint a 400 eurós PD2700Q.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés