Hirdetés

Újabb villámgyors megjelenítést ígérő ASUS monitor FreeSync-kel

Az idei Computex kiállításon az ASUS betekintést engedett készülő monitorjainak sorába, ahol az MG278Q típus szintén fellelhető volt. A keskeny kávás, 27"-es, 2560x1440 képpontos megjelenítő kifejezetten azoknak a játékosoknak készül, akik a minél magasabb másodpercenként megjeleníthető képkockákat hajszolják, és kevésbé érzékenyek a betekintési szögekre, hiszen ez a modell 144 hertzre és 1 ezredmásodperces válaszidőre képes TN+film panellel készül, de nem vetik meg az extrákat és a technológiai újdonságokat.


[+]

Ez utóbbiból jut egy pár, hiszen Displayport 1.2a bemeneten támogatja az AMD FreeSync technológiát akár 144 hertzes beállítás mellett is, illetve sok "gamernek" titulált monitorral szemben ennek állványa minden irányban állítható, sőt még portré módot is kapott, noha ez a limitált (papíron 170/160 fokos) betekintési szögek miatt és a megcélzott területet figyelembe véve kevésbé hasznos funkció jelen esetben.


[+]

A maximális fénysűrűség 350 cd/m², amelyet WLED-ekkel állítanak elő, amelyek szabályozása nem PWM-alapon történik, így ez a kijelző is "flicker free", azaz vibrálásmentes háttérvilágítással operál. Nincs hiány az ASUS gamer monitorainál megszokott funkciókból sem, mint az időszámláló, FPS kijelző és szintén overlay megjeleníthető célkereszt. Csatlakozókból az említett DisplayPort 1.2a-n felül egy Dual Link DVI, egy darab HDMI 2.0, egy darab HDMI 1.4, valamint egy 3,5 mm-es jack, és két USB 3.0 került rá.


[+]

Az ASUS MG278Q megjelenése szeptemberben várható, ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés