Hirdetés

Professzionális monitorokkal dupláz a BenQ

Széles színtér, 4K-s felbontás, 10 bites panel és HDR képesség említhető meg a hívószavak között.

Bár csak a hónap végén megrendezésre kerülő PhotoPlus Expo alkalmával fog a nagyközönség előtt is bemutatkozni a BenQ új, a professzionális réteget megcélzó monitora, már most megismerhettük néhány részletét. Az SW320 modellben egy széles színterű IPS panel dolgozik, és ahogy a nevéből is kikövetkeztethető, 32"-os képátló mellett kínál 4K felbontást. A célcsoport számára talán még fontosabb, hogy a színek terén is jól áll, hiszen 99%-os Adobe RGB és 100%-os sRGB/Rec.709 színtér lefedettséget kínál, míg a 10 bites panel a finom színátmenetek biztosítja. A monitor emellett rendelkezik egy olyan funkcióval is, amivel kalibrálás során hozzáférhet belső 14 bites színpalettához is, a még pontosabb hardveres kalibráció érdekében ahelyett, hogy a sztenderd 8 bites VGA jellel dolgozna. Míg a korábban bejelentett PV3200PT-től a nagyobb színtér és az eltérő paneltechnológia, addig kisebb testvérétől, az SW2700PT-től, az egyértelmű méret és felbontás különbségen kívül, a HDR bemenet támogatása is megkülönbözteti, ami mellé nagyobb kontraszt arány és fénysűrűség társulhat, de a pontos specifikáció egyelőre nem ismert.


[+]

A fotósoknak szánt monitor mellett egy, a videósokat megcélzó darab is bemutatkozott, ami a korában is említett PV3200PT alá érkezik. A 27"-os PV270 monitor ugyan csak QHD, azaz 2560x1440 felbontást kínál a 10 bites IPS panelen, de itt is rendelkezésre áll a 14 bites LUT a hardveres kalibrációhoz. Színhelyessége a 100%-os sRGB/Rec.709, a 99%-os AdobeRGB és a 96%-os DCI-P3 színtér lefedettségnek köszönhetően tökéletesen alkalmassá teszi munkára, azonban a gyártó emellett a Technicolor színmegfelelőséget is garantálja. Ezen felül megörökölte az SW2700PT-től a homogenitás kompenzációt, valamint képes egyszerre két különböző színterű forrásból érkező tartalom megjelenítésére is (GamutDuo). A panel továbbá 178/178 fokos betekintési szögekkel, 5 ezredmásodperces válaszidővel, 1000:1 kontrasztaránnyal és 250 cd/m² tipikus fénysűrűséggel rendelkezik, és támogatja a 72 Hz-es képfrissítést is, a 24p sebességű tartalmak pontos megjelenítése érdekében.


[+]

Bemenetek terén HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 és mini DisplayPort 1.2 áll rendelkezésre, kapunk USB 3.0 hubot és SD szabványt kezelő kártyaolvasót, hang ki- és bemenetek, de a közelségérzékelő és a környezeti fényérzékelő is a kínálat részét képezi. Az PV270 már rendelhető 1000 euró körüli áron, míg az SW320 megjelenésére januárig várnunk kell és az árazása is csak akkor lesz ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés