Hirdetés

Négy alaplappal jelentkezett a Gigabyte

Nem aprózta el legutóbbi fejlesztéseit a Gigabyte, rövid időn belül összesen négy új alaplapot mutattak be, ezek az Intel új chipsetjeire épültek, amelyek már támogatást nyújtanak az FDI-s (Flexible Display Interface), azaz beépített GPU-val is rendelkező processzorokhoz. Ezekből az első három, azaz a microATX méretű GA-H55M-S2H és a GA-H55M-UD2H, illetve az ATX-es GA-H55-UD3H a H55-ön alapul.

Gigabyte GA-H55M-S2H [+]
Gigabyte GA-H55M-S2H [+]

A megszokott kék-fehér színezésű alaplapok LGA1156 foglalattal rendelkeznek, és az új, 32 nm-es gyártástechnológiával készült Clarkdale processzorok is használhatók velük. Még a legkisebb is hét fázisú, feszültségszabályozott tápellátásban részesíti a CPU-t.

Gigabyte GA-H55M-UD2H [+]
Gigabyte GA-H55M-UD2H [+]

A Gigabyte-ok kétcsatornás memóriakezelést biztosítanak a DDR3-as RAM-oknak, amelyekből kettőt vagy négyet rakhatunk az alaplapra. Továbbá két darab PCI Express x16 bővítőhellyel is fel vannak szerelve, PCI-ból pedig modelltől függően kettő vagy négy sín jutott. Öt vagy hat 3 Gbps-os SATA portot találunk rajtuk, továbbá Gigabit Ethernet, D-Sub, DVI és HDMI aljzatokat, és a nyolccsatornás hangrendszer sem hiányzik. A H55-ös trió a következő hetekben válhat elérhetővé, a pontos áruk még nem ismert, de 120 euró alá várható.

Gigabyte GA-H55M-UD3H [+]
Gigabyte GA-H55M-UD3H [+]

A negyedik alaplap a H57 chipsetes GA-H57M-USB3. A kék, microATX-es lap is LGA1156-os foglalattal van felszerelve. Négy DDR3-as memóriahelye van, illetve két PCI Express x16 bővítőhelye, amelyekkel természetesen alkalmazható a CrossFireX technológia.

Gigabyte GA-H57M-USB3 [+]
Gigabyte GA-H57M-USB3 [+]

Két 3.0-s USB, egy eSATA és hét darab 3 Gbps-os SATA csatlakozót tettek rá, amik mellett találunk még Gigabit Ethernet, D-Sub, DVI és HDMI aljzatot is. A DualBIOS-nak köszönhetően az egyik BIOS meghibásodása után a másik chip használható, így továbbra is egy teljes mértékben használható alaplapunk lesz. Valószínűleg a H57-es modell ára is a H55-ösökével egy időben fog kiderülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés