Hirdetés

Az nVidia föláldozza a GeForce FX Ultrát?

Az x-3DFX Fórum egyik látogatója február 3-án érdekes közleményt (hírt, álhírt) tett közzé a fórum oldalán. Szerinte az nVidia úgy döntött, hogy törli (!) programjából a GeForce FX-et, a TMSC pedig leállítja az FX chipek gyártását. Ezek szerint az eddig elkészített százezer darab chipet május végéig eladnák. A hír alapján csak az egyes szerencsésebb "userek" juthatnának majd hozzá ezekhez az FX alapú videókártyákhoz.

A fórum-hír szerint az nVidia úgy döntött, hogy a jövőben inkább az NV31, NV34 és NV35-ös chipekre koncentrál. Az NV31 a CeBIT-en debütál, míg az NV34 és NV35 júniustól lesz elérhető. Az nVidia nem kívánja átengedni az ATI-nak a piacvezető szerepet, így inkább az NV35-re fókuszál. Forrás és link megjelölése nélkül szélsebesen terjed a hír az interneten, melyet sem a TMSC félvezetőgyártó cég (amely az ominózus 100 ezer darab FX chipet az nVidia részére gyártja), sem pedig az nVidia nem kívánt megerősíteni.

A The Inquirer nevű internetes lap megpróbált egy közleményt kicsikarni az nVidiától, ám a kérést elutasították. Ugyanakkor a céghez közelálló körökből kiszivárgott, hogy a fórumban közzétett információk nem teljesen igazak.

Már csak arra vagyunk kíváncsiak, ki fogja megfilmesíteni az "FX Saga"-t. Kicsit shakespeare-i színdarabra emlékeztet az ügy, vagyis "sok hűhó semmiért..."

(Úgy gondoljuk, hogy hiába hozta premier plánban a külföldi oldalak zöme ezt a hírt, attól az még nyilvánvalóan képtelenség... az azonban egyre valószínűbb, hogy a GeForce FX 5800 Ultra, tehát a gyorsabb kártya nem kerül kereskedelmi forgalomba az előrendeléseket leszámítva.)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés