GeForce FX csak február 20-a után

Az Inquirer értesülései szerint február 20-a előtt GeForce FX-et csak képekről láthatunk, és valószínűleg utána is csak kis példányszámban fognak előfordulni az nVidia legújabb chipjével szerelt kártyák. A felháborodás nem jogos, mivel tavaly ősszel még úgy volt, hogy február közepén debütálnak az FX-es kártyák, de aztán januári megjelenésről volt szó, most pedig ismét visszatértünk a kiindulási időponthoz. Az okokat nem ismerjük pontosan, de sok találgatás látott napvilágot ezzel kapcsolatban.

Az nVidia igen szigorúan ellenőrzi és felügyeli a viszonylag bonyolult felépítésű kártyák gyártását, és a termelés állítólag nem a cég által tervezett ütemben folyik. Hogy ez mennyire igaz és a valóságban mit jelent, pontosan nem tudhatjuk, az viszont tény, hogy még sehol sem lehet GeForce FX chippel szerelt videokártyát kapni. Ami pedig komoly probléma, mivel március közepén kezdődik a CeBIT, az ATI pedig valószínűleg be fogja tartani ígéretét, és bemutatja az R350 kódnévre épülő chipjét, mely állítólag nem csak jelentősen nagyobb teljesítményre lesz képes a GeForce FX-szel szemben, de olcsóbb is lesz annál.

Ez pedig reális elképzelés, elvégre az R350 felépítése a hírek szerint egyszerűbb, és a termeléssel sincsenek olyan problémák, mint az nVidiánál. Így pedig nagyon kevés ideje marad a GeForce FX-nek a kibontakozásra, egyszerűbben fogalmazva: a nagy kaszálásra. Viszont azt is fontos megemlíteni, hogy sem az ATI R350 debütálásának, sem a GeForce FX felbukkanásának időpontja nem fix, így csupán támpontként használhatjuk őket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés