Hirdetés

Távkonferenciát tartott az nVidia

Az nVidia partnerei vigyáztak arra, hogy kínos kérdéseket ne tegyenek föl, ám a cég tervei közül egy tucatnyi bőséges információ még így is napvilágra került.

Így például megtudhattuk, hogy a vállalat tovább szeretné növelni a bevételeit, amelyek az elmúlt negyedévben is jelentősen, 35,7 %-kal nőttek. A GeForce FX késése és az ATI Radeon 9x00-es sorozatának megjelenése ellenére, az nVidia megtartotta piaci részesedését minden területen. Tovább növelik a kutatás-fejlesztésre fordított összegeket.

A cég az új Quadro FX kártyákkal be kíván törni a film és a speciális FX-iparba is. Az nVidia négy legnagyobb partnere továbbra is a Microsoft, az MSI, az Asustek és a PNY.

Elhangzott, hogy még mindig igen kedvelt a GeForce4 MX-sorozat és az nVidia bevételeinek nagy részét ez a termék adja.
Meglepő hír, hogy még mindig negyedévenként több millió TNT2-chipet adnak el.

Az elmúlt időszakban a forgalom legnagyobb részét az nForce 2-eladások tették ki. A 0,13 mikronos gyártástechnológia "a tervek szerint működik", fontos feladat a még alacsonyabb költségszint elérése. Frissítik az NV30 chipeket, a következő negyedévben mintegy 1,5 millió NV3x-chipet akarnak értékesíteni. Új NV3x-sorozatú termékekre cserélik a mostani üzleti év első felében a 99 és 399 dollár közötti videókártyákat. Jelenleg három új chip (NV30, 31 és 34) sorozatgyártása folyik.

Az nVidia az integrált megoldások visszaszorulásával és a hagyományos kártya-korszak újra föltámadásával számol.

Az eddigieknél nagyobb bevételt remélnek az Xbox-eladásokból, még akkor is, ha köztudott, hogy a Microsoft csökkentett megrendelései miatt, kevesebb Xboxot fognak eladni. Az Xboxba szánt mindkét chip ára valószínűleg körülbelül 50 dollár lesz. A Microsoft-üzlet nélkül részvényenként csupán 14 cent lett volna a nyereség (a tervezett fele). Az nVidia szerint még az idén megjelenik a Half Life 2 nevű új játék is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés