Hirdetés

GeForce FX: újabb fordulat

Egyes források szerint a nVidia nem adja ki a GeForce FX GPU-ra épülő grafikus vezérlők tervezését partnereinek, hanem a kártyák kizárólag az ő tervei szerint készülhetnek. A gyártó ezzel a lépéssel kívánja biztosítani a GPU-jára épülő kártyák megfelelő minőségét, megbízhatóságát és teljesítményét.

Mint ismert a GeForce FX-re épülő grafikus vezérlők a korábbi négy-hat rétegű PCB helyett tizenkét (!) rétegűeket igényelnek, ami jelentősen megnöveli a gyártás bonyolultságát. A gyártást nehezíti még az 1 GHz-es DDR-II szabványú memória és a GPU magas órajele is.

Mivel a negyedév végén megjelenő NV31 és NV34 grafikus processzorok már nem igényelnek ilyen bonyolultságú gyártási eljárást, ezek tervezését az nVidia engedélyezi a partnerei számára is.

Az nVidia ezzel a lépésével megelőzheti a korábban az ATI Radeon körül tapasztalható bizonytalanságot, miszerint egyes kisebb gyártók eltérnek a megadott specifikációktól, így a vásárló nem tudja pontosan mit is vett igazán. Sejthető ugyanakkor, hogy a fentiek az árra nem lesznek jótékony hatással.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés