Hirdetés

Az ATI szállítja legújabb tévétunerét

Az ATI szeptemberben mutatta be új tunerchipjét, a Theater 550 Prót, amely nemcsak jobb képminőséget biztosít elődeinél, de integrált szolgáltatásai révén még költséghatékonyabb is, mint a többchipes megoldások. A kanadai vállalat a múlt héten jelentette be a lapkára épülő TV Wonder Elite nevű kártyáját, amely már hamarosan a boltok polcaira kerülhet – mintegy 149 dolláros áron. A termék által a szórakoztatóelektronikai berendezéseknél megszokott minőség érhető el a PC-n is, ennek egyik fokmérője, hogy elnyerte az Imaging Science Foundation (ISF) tanúsítványát is.

A tuner először PCI interfésszel jelenik meg, de maga a Theater 550 Pro lapka lehetővé teszi a PCI Express alkalmazását is. A bejövő analóg jelet egy 12 bites adapter alakítja digitális jelfolyammá, amely egyúttal jelerősség-szabályzó és többféle fésűfilter alkalmazásával a zaj kiiktatásáról és a jó minőségű, éles képről is gondoskodik. A kártya az MPEG-2 formátumba való kódolást hardveresen végzi, ráadásul egyidejűleg a hang digitalizálását, illetve tömörítését is biztosítja, ami szükségtelenné teszi a hangkártya bevonását a folyamatba. Ez nemcsak kisebb processzorterhelést eredményez, de a hardverkonfliktusok vagy az elcsúszó hang esélyét is csökkenti.

Képességei és a mellékelt szoftver (CyberLink PowerCinema ATI Edition) természetesen alkalmassá teszik a kártyát arra, hogy videófelvevő (PVR) eszközként működjön, és mivel a tömörítést is elvégzi, nemcsak merevlemezre, hanem egyből optikai médiumra is menthető a tévé- és rádióműsor vagy más forrásból származó videóanyag. A rögzített videó a time-shifting révén már felvétel közben szabadon megtekinthető, az adások közötti választást pedig 12 csatornás előnézet segíti.

A tuner a rádiófrekvenciás Remote Wonder Plus távirányítóval vezérelhető, amelynek vevőegysége a számítógép egyik USB portját veszi igénybe. Az ATI honlapján olvasható információ szerint a kártya NTSC szabványt támogató változatban érhető el, de a vállalat partnereinek köszönhetően Európában a PAL formátumot támogató kártyát is meg lehet vásárolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés