Hirdetés

Elgato: USB-s tévétuner Macintosh platformra

Az Elgato Systems megkezdte EyeTV Wonder USB 2.0 nevű külső tévétunerének forgalmazását, amely az ATI hasonló nevű PC-s megoldásának Macintosh platformra szabott megfelelője. A vállalat már a legújabb, 1.7-es verziószámú EyeTV szoftverrel szállítja a terméket, amely továbbfejlesztett keresési funkciókkal rendelkezik, és teletext, illetve teletext-feliratozás szolgáltatást is biztosít.

A 124 csatornát kezelő analóg tévétunert S-Video és kompozit bemenet egészíti ki, így más készülékekről származó videojelek digitalizálása is megoldható. Az eszköz USB 2.0 interfészen keresztül kapcsolható a számítógépre, a mellékelt szoftvercsomag segítségével a nyers digitális jelfolyam számos (többek között MPEG-1/2/4, DivX AVI, QuickTime) formátumba konvertálható, de persze egyszerű DV-stream tárolására is van lehetőség.

A mellékelt kezelőszoftverrel nemcsak a videó vagy a tévéadás megtekintésére, rögzítésére van mód, de egy egyszerű szerkesztővel akár a nem kívánt részletek (pl. reklámok) is gyorsan eltávolíthatók, egy másik alkalmazás pedig az anyag CD-re, DVD-re írásához ad támogatást. Az EyeTV Wonder USB 2.0 NTSC, illetve PAL/SECAM szabványokkal kompatibilis változatban jelenik meg; Európában várhatóan január végétől lehet megvásárolni 149 eurós áron. Az eszköz használata Mac OS X 10.3 vagy újabb operációs rendszer meglétét feltételezi.

Az Elgato egyúttal kilátásba helyezte, hogy februárban ingyenesen letölthetővé teszi fejlesztés alatt álló UPnP-szerverszoftvere, az EyeConnect béta verzióját. A program az UPnP szabványt támogató eszközök számára multimédiafájlok megosztását biztosítja a helyi hálózaton, vagyis egy médiaszervernek kinevezett számítógépen tárolt anyagok stream formában elérhetővé tehetők a hozzá kapcsolódó kliensek számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés