Hirdetés

Újabb tunerkártyák ATI Theater 550 Pro chippel

Az ATI Theater 550 Pro tévétuner-chipje 2004 szeptemberének derekán mutatkozott be, s bár a gyártó akkor a múlt év utolsó negyedére jövendölte a kereskedelmi forgalomba kerülő tunerkártyákat, ezek szállítása csak mostanában kezdődhet meg. A Sapphire Theatrix kártyájáról már a „paper launch” alkalmából hírt adtunk, de nem marad le az ATI két másik fontos partnere, a GeCube és a Tul sem. A kiadott kártyák mind az ATI referenciadizájnját követik, így eltérések inkább a mellékelt szoftverek tekintetében várhatók.


GeCube TV Cinemaster 550Pro PCIe

Mivel a Theater 550 Pro lapka mind a PCI, mind a PCI Express interfészt támogatja, a gyártók mérlegelésén múlik, milyen csatolóval dobják piacra a tunert. A Tul – akárcsak a Sapphire – első körben a PCI mellett döntött, a GeCube azonban PCI (GC-T550PRO) és PCI Express x1 (GC-T550PROX) interfésszel is kiadja a kártyát. Egyéb jellemzőikben az egyes gyártók modelljei megfelelnek az ATI által meghatározott specifikációknak; az NTSC mellett persze az európai felhasználók szempontjából létfontosságú PAL szabványt is támogatják.

A Sapphire és a GeCube a CyberLink PowerCinema szoftverét mellékeli a hardverhez, amely a videók rögzítését és optikai lemezre írását teszi lehetővé, míg a Tul e tekintetben egyelőre nem szolgált információval. A TV és FM rádió vételét biztosító antennacsatlakozókkal, valamint videobemenettel ellátott kártyák mellé rádiófrekvenciás távirányító is jár.


Tul Theater 550 Pro

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés