Hirdetés

Audigy 2 videószerkesztő funkciókkal

A Creative februárban dobja piacra Audigy 2 ZS külső hangkártyájának videószerkesztő funkciókkal kiegészített változatát. Az USB Sound Blaster Audigy 2 ZS Video Editor nevű termék 7.1 csatornás hanggal szolgál, amelynek minőségét olyan adatokkal lehet jellemezni, mint a 24 bites felbontás, a maximum 192 kHz-es mintavételezés vagy a 108 dB-es jel/zaj arány, de egyszerűbb talán azt mondani, hogy a készülék THX minősítéssel is rendelkezik. A felhőtlen mozizás garanciája a Dolby Digital EX és a DTS-ES szabványokkal való kompatibilitás, a játékosok pedig az EAX Advanced HD támogatását élvezhetik.

Ami a videofeldolgozási képességeket illeti, ezeket a gyártó a DoMiNo FX név alatt foglalta össze, amely jó minőségű hardveres MPEG-1/2 kódolást és összetett (akár zajos képek minőségét is javító) filterezési eljárásokat takar. A kodek többféle felbontásban és (mind változó, mind konstans) bitrátával képes dolgozni, és természetesen biztosítja a szabványos VCD, SVCD és DVD formátumokat is. A rendszer az NTSC, PAL és (a kompozit bemenetet érintő kis megszorítással) SECAM szabványokat támogatja.

Az USB Sound Blaster Audigy 2 ZS Video Editor (vásárlás előtt e név gyakorlása nem árt) USB 2.0 interfészen kapcsolható a számítógépre, csatlakozói pedig gyakorlatilag mindenféle hangrendszer, illetve AV-eszköz használatát lehetővé teszik: mind kompozit, mind S-Video ki- és bemenet rendelkezésre áll, az audiokimenetek között jack és RCA típusú analóg vonali, illetve optikai és koaxiális SPDIF, továbbá sztereó fejhallgató-csatlakozót találunk, amelyek mellett optikai digitális és RCA típusú analóg vonali bemenet, továbbá saját szabályzóval rendelkező mikrofoncsatlakozó biztosított. Kedves figyelmesség a tervezők részéről, hogy a készülék négyportos USB-hubként is használható, valamint DV-kamerák csatlakoztatásához egy négytűs Firewire-interfészt találunk – az erre kapcsolt eszközt a számítógép segítségével úgy vezérelhetjük, mintha csak a PC-re lenne kötve.

A hardver által biztosított szolgáltatások persze nem lennének kiaknázhatók szoftver nélkül, ezért a gyártó a Ulead MovieFactory 3 SE verzióját mellékeli az eszközhöz, amelynek ajánlott kiskereskedelmi ára 259,99 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés