Hirdetés

X-faktor hozzáadásával készült Sennheiser Bluetooth headsetek

A Sennheiser legfrissebb sajtóközleményében két headsetről rántja a leplet, melyek megkapták az X-faktort. Szerencsére azonban izgalomra semmi ok, nincs összefüggés a „népszerű tehetségkutató" műsorral, a gyártó ezzel csupán az apr-X technológia alkalmazására utalt. Ez az audiokódolási eljárás lassan beépül az új Bluetooth eszközökbe, mely az eddigi átvitelhez képest sokkal jobb hangminőséget biztosít; elméletileg a CD minőségű jelfolyam nem igényel nagyobb sávszélességet, mégis olyan hangzásvilágot kapunk, mint kábeles összeköttetés esetén.

Sennheiser MM 450-X
Sennheiser MM 450-X [+]

A Sennheiser MM 450-X és MM 550-X headsetek fő fegyverténye tehát az apt-X ismerete, mely kihasználása természetesen ezzel kompatibilis forrást igényel (egyre több mobil eszköz és Mac OS X Liont futtató számítógép), de ennek hiányában sincs tragédia, ugyanis ebben az esetben egyszerű Bluetooth headsetként funkcionál, sőt, a csomagban található hagyományos audiokábel is, ha éppen vezetékes összeköttetésre lenne szükségünk.

Sennheiser MM 550-X
Sennheiser MM 550-X [+]

Az MM 450-X és MM 550-X belsejüket tekintve azonos tudással rendelkeznek, csupán felépítésükben térnek el: az MM 450-X kisebb, könnyebb (105 g) és párnázata a fülön támaszkodik, ezzel szemben az MM 550-X valamiben súlyosabb eset (179 g), cserébe fület körbeölelő kialakítása bizonyára kényelmesebb és jobban szigeteli a zajokat. Ha már a szigetelésnél tartunk, akkor itt érdemes megemlíteni, hogy mindkét headset rendelkezik aktív zajszűrővel (NoiseGard 2.0), mely a háttérzajok akár 90%-át is képes eliminálni. Ez csak akkor válik problémássá, ha bele akarunk hallgatni a környezetbe, például valakivel pár szót váltanánk. A Sennheiser TalkThrough funkciója gondoskodik arról, hogy ilyenkor se kelljen levenni a headsetet, csak egyetlen gombnyomással aktiváljuk a külső mikrofont és máris mindent hallunk.

Fedélzeti akkumulátoruk USB portról tölthető (a csomagban fali adaptert is találunk), a töltés 3 órát vesz igénybe, mely 20 órás beszélgetési időt és 8 órás muzsikálást engedélyez – ez utóbbi az aktív zajszűrés kikapcsolásával 10 órára nő. A hangszórók a 15 – 22 000 Hz-es frekvenciatartományban szólaltatják meg a hangokat, míg a minden irányból érzékelő mikrofon a 100 – 10 000 Hz-es tartományban működik. Hivatalos vételáruk még ismeretlen, megjelenésük világszerte márciusban várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés