Hirdetés

A CrossFire-re koncentrál a Sapphire két új lapja

Az ATI tegnap bejelentett CrossFire Xpress 3200 chipsetjére alapozva a kanadai vállalat egyik kiemelt partnere, a Sapphire két alaplapot dob piacra. Mindkettőn egy- és kétmagos AMD processzorokat fogadó Socket 939 foglalat található, a memóriaaljzatokba négy darab DDR modul helyezhető legfeljebb 4 GB összkapacitásban. Mindkét modellen az SB450 kódjelű déli hidat alkalmazzák, mely egyebek mellett nyolc USB 2.0 port vezérlését látja el. Természetesen mindkét lap két teljes sávszélességű PCI Express x16 interfészt bocsát a videokártyák rendelkezésére, közös jellemzőjük a nyolccsatornás High Definition hangrendszer is, további bővítési lehetőségeik azonban különböznek.


PC-A9RD580

A Pure CrossFire PC-A9RD580 nevű lapon csak egy Ultra-ATA133 csatlakozó van, bővítőkártyák számára az említetteken kívül mindössze egy PCIe x1 és egy PCI sín biztosított, ezenkívül egy Gigabit Ethernet és két FireWire porttal látták el. SATA és SATA II csatlakozóból is négy-négy van rajta, mindkét csoport támogatja a RAID 0 és 1 üzemmódokat.


PC-A9RD580ADV

A Pure CrossFire Advantage PC-A9RD580ADV nevű lapon már két PCIe x1 és két PCI aljzat látható, kettő az IDE csatornák száma is, a Gigabit Ethernet port mellé pedig egy 10/100 megabites hálózati interfész társul – hiányzik viszont a FireWire. SATA portból itt szintén négy, de SATA II-ből csak kettő került a lapra, a RAID 0 és 1 tömböket ezek is támogatják. A Sapphire mindkét terméke széleskörű tuningopciókkal csábítja a túlhajtókat, a gyártó emellett számos szoftvert is csomagol a dobozba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés