Hirdetés

CrossFire-alaplappal jelentkezik az Abit

Az Abit márkanév az USI általi felvásárlással nem tűnik el a piacról, ezt erősíti az is, hogy az ATI legújabb lapkakészletére alapozó termékkel frissítették a termékválasztékot. Az AT8 32X jelű, Socket 939-es AMD processzorokat fogadó alaplap fő attrakciója természetesen a grafikus alrendszer számára kínált 2 x 16 PCI Express vezeték. A kanadai gyártó CrossFire Xpress 3200 chipsetjének ugyanakkor – a többséghez hasonlóan – csak az északi hídját használták fel, déli hídként az ULI által készített M1575 szolgál.

A lapon két PCI Express x16, két PCI Express x1 és két PCI aljzat található. IDE csatornából is kettő van; a déli hídra négy darab, RAID 0, 1, 0+1 és 5 üzemmódokat támogató Serial ATA II port kapcsolódik, emellett egy Silicon Image chip jóvoltából még két SATA II csatlakozó áll rendelkezésre, bár ezek elég szerencsétlen helyre, a processzor 12 voltos tápcsatlakozója mellé kerültek.

A HD Audio hangrendszer nyolc csatornával, a hálózati vezérlő 10/100/1000 Mbps sebességgel szolgál, és nem hiányzik a FireWire sem. A hátsó I/O-panelen nem találunk soros és párhuzamos portokat, cserébe optikai SPDIF ki- és bemenet is helyet kapott itt. Az északi híd és a tápellátó áramkör zajtalan hűtéséről a hőcsöves Silent OTES megoldás gondoskodik. A rendszer állapotának megfigyelését és a tuningolást a μGuru technológia segíti, mellyel természetesen kompatibilis a csomagból kimaradt Guru Clock panel is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés