Hirdetés

Piackész a Sapphire HDMI-s Radeonja

Először az év legelején megrendezett Consumer Electronics Show kapcsán számoltunk be a Sapphire egyik legújabb fejlesztéséről, a HDMI csatolóval felszerelt Radeon X1600 Pro videokártyáról, melyről akkor még nem lehetett tudni, hogy nagyobb volumenben piacra kerül-e, vagy megmarad kísérleti terméknek. A gyártó végül tegnap megerősítette, hogy a kártya tömeggyártása gőzerővel zajlik, a közönség pedig már működés közben is láthat néhány végleges példányt a holnapután kezdődő hannoveri CeBIT-en.


Forrás: DailyTech

A Sapphire Radeon X1600 Pro HDMI érdekessége, hogy a D-sub kimenet mellett nem DVI csatlakozót, hanem nevéből eredően egy HDMI (High Definition Multimedia Interface) kimenetet kínál, melyen keresztül a 100 százalékosan DVI-kompatibilis digitális képjel mellett S/PDIF rendszerű digitális hang is közlekedik. A Sapphire új középkategóriás videokártyája tehát egyszerre szolgáltat digitális képet és hangot a megjelenítőnek, mindemellett a kártyára egy RCA-csatlakozóval rendelkező S/PDIF kimenet is került, így ez egyben az első olyan kommersz videokártya, ami digitális erősítőkhöz, vagy digitális jelet fogadó aktív hangfalszettekhez is csatlakoztatható.

Az 500 MHz-es GPU-val és 800 MHz-es GDDR3 memóriával szerelt alacsony profilú kártyát vélhetően elsősorban a nagy felbontású házimozit kedvelő PC-tulajdonosok választják majd, a Sapphire Radeon X1600 Pro HDMI ugyanis teljes mértékben kompatibilis a HD mozik képének digitális továbbítása felett őrködő HDCP másolásvédelmi rendszerrel, így már csak egy megfelelő PC-s olvasó, lejátszószoftver és egy szintén HDCP kompatibilis megjelenítő szükséges a nagy felbontású mozik élvezetéhez.

A HDMI kimenettel rendelkező Sapphire videokártya áprilisban kerülhet a boltok polcaira, a vezérlő ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés