Hirdetés

Elérhető a legújabb PCMark 10, illetve új 3DMark tesztek jönnek

Végre izzítható a Battery Life Profile, ami teljesen egységes alapot kínál az üzemidő mérésére.

A Futuremarkként ismert, de ma már UL Benchmarks néven futó cég bejelentette, hogy kiegészítették a régóta várt Battery Life Profile teszttel a PCMark 10-et. Ez egy olyan üzemidőt mérő fejlesztés, amellyel egységes alapot teremtenek a gyártók számára a mobil gépek összehasonlítására. Ez manapság eléggé nehézkes, hiszen gyakorlatilag minden vállalatnak más preferenciái vannak. Nyilván az egyes notebookok megadott értékeinél elárulják, hogy az hogyan jött ki, de túlzottan ebbe nem lehet kapaszkodni, nem beszélve arról, hogy az egyes mérések konkrétan úgy vannak felépítve, hogy az adott gép akkumulátora minél tovább húzza.


[+]

Az új, PCMark 10 Battery Life Profile a gyökerénél kezeli a problémát. Nemcsak egységes tesztkörnyezetet kínál, hanem az eredmény tekintetében biztosít egy viszonylag pontos iránymutatás az adott gép terheléstől mentes, multimédiás, játék futtatása melletti, illetve irodai felhasználással kapcsolatos várható üzemidejére.

Kiegészült még a PCMark 10 irodai tesztcsomagja. A vállalat beveszi a Microsoft Office applikációkat, ezen belül is a Word, az Excel, illetve a PowerPoint köszön majd vissza, melléjük pedig a Microsoft Edge böngészőre építve is lesznek mérések. Ezek igazából azt szorgalmazzák, hogy az eredmények közel legyenek a valós felhasználáshoz.

Az új PCMark 10 letölthető az alábbi oldalról, míg a Professional Edition verzió ezúttal is a Futuremarknál érhető el 1495 dolláros áron. Természetesen a meglévő licencekkel ingyenes a frissítés.

Új 3DMark tesztek is érkeznek, de ezekről még hivatalosan nem beszél a cég. de annyi biztos, hogy ezek úgynevezett funkciómérések, vagyis az adott számítógép egy bizonyos képességére vannak kihegyezve.

Az egyik ilyen lesz a VRS, vagyis a Variable Rate Shading képességet bemutató mérés, míg a másik a PCI Express 4.0 előnyeit prezentálja. Utóbbi azért érdekes, mert korábban nem voltak ilyen tesztek, de megtudtuk, hogy régebben maga a grafikus API is erősen korlátozta a lehetőségeket, tehát még ha akarták volna, akkor sem lettek volna képesek ezt reálisan mérni. Az explicit API-k, azonban jelentősen módosítanak a hardver elérésén, így számos olyan limitációt kiütnek, ami szimplán szoftveresen keletkezik, vagyis írható olyan program, amellyel reálisan kihasználható a PCI Express 4.0 magasabb teljesítménye.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés