Hirdetés

12 nm-es node-dal készül a TSMC?

Az értesülések szerint a 16 nm-es portfóliót szeretnék kiegészíteni.

A DigiTimes úgy tudja, hogy a TSMC a 16 és a 10 nm-es eljárások mellé bevezetne egy 12 nm-es node-ot is, amely leginkább a 16 nm-es portfólió kiegészítése lenne. Eredetileg a cég egy negyedik 16 nm-es node-ot tervezett az aktuális három opció mellé, de inkább csíkszélességet váltanak és új node-ként hozzák el.

A DigiTimes szerint a változást a Samsung és a GlobalFoundries bérgyártókkal való hatékonyabb versenyzés kényszerítette ki. Valószínű, hogy a 12 nm-es node-ra a meglévő 16 nm-es node-okról könnyebb lesz átállni, mint a teljesen új 10 nm-es eljárásra, ami sok partnert meggyőzhet. Minden bizonnyal a 12 nm olcsóbb is lesz, és a 10 nm-hez képest elhanyagolható hátrányt jelent a használata.

Nagyon is elképzelhető, hogy a TSMC egy értékes FinFET alapot akar kiépíteni a partnereknek, mert bizonyos, hogy a 10 nm-es node-ra és ez alá már viszonylag kevés cég megy, így a 28 nm-ről a 16, illetve opcionálisan a 12 nm-es FinFET node-ok jelenthetnék a még elfogadható költségekkel járó előrelépés lehetőségét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés