Hirdetés

A vártnál picit jobban halad a TSMC 7 nm-es eljárásnak fejlesztése

A kísérleti gyártás már a következő negyedévben megkezdődhet, jelen állás szerint márciusban.

A TSMC lassan bevezeti a 10 nm-es FinFET node-ját, és az erre épülő első lapkák tömeggyártása az elkövetkező két hónapon belül megkezdődik, ami tulajdonképpen megfelel az eredeti terveknek. Emiatt a csúcstechnológia szempontjából a legnagyobb figyelem már a 7 nm-es node fejlesztéséé, ami a vártnál jobban halad. Az új eljárás már most úgynevezett design ready státuszban van, vagyis a partnerek már elkészíthetik azokat a dizájnokat, amelyeket később gyártatni szeretnének az új technológián.

A legfrissebb útiterv szerint a 7 nm-es FinFET node-on már a következő negyedév végén megkezdődhet a kísérleti gyártás, ami lényegében azért előrelépés, mert korábban ezt a dátumot inkább a második negyedév elejére tette a TSMC.

A tömeggyártás megkezdését ez nem fogja lényegesen befolyásolni, mivel továbbra is a 2017-es év vége, illetve a 2018-as év eleje van megjelölve. A kijelölt időtartam tarthatónak tűnik, mivel 10 nm-es FF node kísérleti gyártása idén áprilisban kezdődött meg, tehát háromnegyed év alatt el lehet jutni a tömeggyártási fázisig. Persze ehhez a fejlesztés befejezését problémáktól mentesen kell levezényelni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Előzmények

Hirdetés