Hirdetés

Befutott a TSMC legfrisebb útiterve

A 16 nm-es FFC node bevezetése egy picit csúszik, de a 10 és a 7 nm-es eljárás a terv szerint érkezik.

A TSMC friss útiterve alapján az új generációs gyártástechnológiák fejlesztése a terv szerint, vagy annál is jobban halad. A tajvani bérgyártó a 10 nm-es node bevezetésén dolgozik jelenleg. A kísérleti gyártás jelenleg is tart és az év vége előbb megindul a tömeggyártás is. Az új node-dal 50%-kal kisebb lapkák tervezhetők a 16 nm-es FF+ node-hoz viszonyítva, miközben 50%-kal nagyobb lehet a teljesítmény és 40%-kal csökkenhet a fogyasztás. A 10 nm-es FinFET eljárásra leginkább a rendszerchipeket gyártó cégek tartanak igényt.

A 7 nm-es node fejlesztése is a terv szerint halad, illetve egy picit jobban, mert a TSMC már a következő év tavaszától kezdve felveszi a megrendeléseket. A kísérleti gyártás emiatt picivel hamarabb indul be, de a tömeggyártás megkezdése továbbra is a 2018-as esztendő legelejére van időzítve. Ez az eljárás 15%-kal nagyobb teljesítményt és 35%-kal kisebb fogyasztást eredményezhet a 10 nm-es node-hoz viszonyítva, és persze a lapkák is kisebbek lehetnek.

Egyedül a 16 nm-es FFC node fejlesztése csúszott meg egy picit, amit elsődlegesen az IoT-piac szereplőinek szán a TSMC. Eredetileg a tömeggyártás a nyáron indult volna, de ez az év későbbi részére lett halasztva, azonban idén biztos a tényleges bevezetés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés