Hirdetés

Rapoo mini billentyűzetek tévézéshez, tabletekhez

Rapoo Blade E6300

Az elmúlt években nagy változások történtek számítógéphasználat terén. Egyre több PC költözött be a nappaliba, és sokan tabletet vagy okostelefont használnak olyan tevékenységekre (internetezés, levelezés, multimédia, játék), amire pár éve még csak számítógépen nyílt mód. A speciális helyzetek rendszerint speciális beviteli eszközöket igényelnek. A nappaliban például nem mutat jól egy bumszli, vezetékes billentyűzet és tablet mellé csomagolva sem éppen praktikus, még ha nincs is vezetéke.

A tízéves múltra visszatekintő Rapoo többek közt átlagosnál kisebb billentyűzeteket is kínál. Három hordozható, vezeték nélküli terméke futott be tesztlaborunkba, melyek közül a legkisebb Blade E6300-at mobil készülékek, okostelefonok, tabletek mellé ajánlják, a nagyobb Blade E9050 és E9070 viszont karcsú kialakítása ellenére közelíti a klasszikus billentyűzetek kényelmét.

Tényleg apró jószág a Rapoo E6300, mindössze 206 milliméter széles, tehát akkora, mint egy 9,7 hüvelykes tablet képernyőjének hosszabb oldala. Alapvetően ilyen készülékekhez való, kiosztását az iOS operációs rendszerhez és iPad virtuális billentyűzetéhez szabták, de azért Fn váltóval elérhetőek a klasszikus PC-k funkcióbillentyűi is, így akár nappaliba való HTPC is vezérelhető vele. Jó pontot érdemel, hogy ha nem is pontosan a klasszikus kiosztás szerint, de minden magyar ékezetes betű helyet kapott rajta.

Áramellátásáról beépített akkumulátor gondoskodik, amit a gombok alját képező fémlemez aljára szerelt dobozba rejtettek. Kétórás töltéssel akár egyhónapnyi használathoz elég energiát táplálhatunk bele a mellékelt microUSB-s vezeték segítségével. Hogy ne fogyassza fölöslegesen az áramot, ki-/bekapcsoló reteszt is tettek rá.

A számítógéppel vagy egyéb készülékkel Bluetooth 3.0 technológiával létesít kapcsolatot, ezért értelemszerűen nincs külső vevőegysége. Elsősorban számítógépeknél lehet nagyon érdekes Blade E2700 néven kapható testvérmodellje, melynek a billentyűzet mellett nagyjából öt centiméter széles touchpadje is van. Ez a modell picike USB-s rádiós egységgel kommunikál, ami a Bluetooth-hoz hasonlóan körülbelül tízméteres hatótávolságot biztosít. Mindkét modell feketében és fehérben is kapható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Rapoo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés