Hama blog: Rapoo 8000 billentyűzet és egér

Nagyjából egy évvel ezelőtt teszteltük a Rapoo három vékony billentyűzetét. A Hama forgalmazásában elérhető márka sok érdekes terméke jelent meg azóta a hazai piacon, például az egyszerűen csak 8000-es számmal illetett billentyűzet és egér párosa. Kompakt megoldásról van szó, bár a billentyűzet kis méretét (kevesebb mint 30 cm széles) elsősorban annak köszönheti, hogy lehagyták a numerikus részét, a kurzormozgatókat betolták a jobb shift alá, a funkcióbillentyűk felső sorát pedig feles magasságúra vették.

Mivel a megszokottnál kevesebb gombja van a klaviatúrának, egyeseket Fn váltóval lehet csak elérni. Ezt a funkciót pedig kihasználták arra, hogy a felső sort további – jellemzően multimédiás – utasításokkal lehessen ellátni, melyek testre szabhatóak. A készlet további érdekessége, hogy cseppálló, a számítógéppel pedig vezeték nélküli kapcsolatot tart fenn. Ehhez kisméretű adó-vevőt használ nagyjából tízméteres hatótávolsággal, az áramellátásról pedig egyetlen ceruzaelem gondoskodik.

A készlet másik eleme a rövid, lapos, de meglehetősen széles egér. Két fő gombját integrálták a felső burkolatba, ezen felül egy harmadik gombot is magába rejtő, oldalra nem dönthető görgője van. Áramellátásáról itt két ceruzaelem gondoskodik. A Rapoo állítása szerint egyetlen töltéssel akár egy évig is üzemképes a szett.

A Rappo 8000 billentyűzet és egér többféle színben kapható, a hazai termékpalettán a kék betétes fekete és a pink betétes fehér változatot láttuk, mindkettőt 5999 forintos ajánlott áron kínálják. Fontos megjegyezni, hogy a klaviatúra magyar kiosztással érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Rapoo

Azóta történt

Előzmények