Hama blog: érdekes Rapoo termékek

Néhány hete a CompMarket Hungary Zrt. számítógépes nagykereskedés partnernapján találkoztunk a Rapoo termékeivel. Felmerül a kérés, hogy ezt miért a Hama blogban írjuk le? Azért, mert többek között a Rapoo márkát is a Hama forgalmazza hazánkban, ezzel színesítve amúgy sem éppen szerény termékpalettájukat.


[+]

Még tavasszal kipróbáltuk a Rapoo néhány vékony billentyűzetét, most pedig egy szintén lapos modellt láttunk sokkal szebb, fémfelületű kabátban. Mint kiderült, hasonló stílusú egér is tartozik hozzá, és Advanced Wireless Mouse & Keyboard Combo 8900P néven kapható 19 900 forintos ajánlott áron. Első hallásra talán soknak tűnik ez az összeg, de egy kimondottan szép és kellemes, vezeték nélküli párosról van szó, melynek érdekessége, hogy a szokásos 27 MHz vagy 2,4 GHz helyett a kevésbé zsúfolt, 5 GHz-es frekvencián kommunikál USB-s adóvevője segítségével.


[+]

A Rapoo egerei között a legérdekesebb darab a Wireless Touch Optical Mouse T6. Nevéből is sejteni lehet leglényegesebb tulajdonságait: vezeték nélküli – 2,4 GHz-en kommunikál – és tetején érintőfelületet alakítottak ki. Utóbbi okból meglehetősen lapos, klasszikus gombjai és görgője nincs, viszont ismeri a Windows 8 gesztusait és egyéb trükköket is, melyek a Windows korábbi verzióival is (XP-ig visszamenőleg) használhatóak. Sajnos élőben kipróbálni még nem volt alkalmunk ezt a 9990 forintos jószágot, de ami késik, nem múlik.


[+]

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a mobil készülékekhez illeszkedő, saját akkumulátorral ellátott, és rendszerint Bluetooth technológiával kommunikáló hangszórók, melyeket okostelefonokhoz, tabletekhez vagy akár notebookokhoz is csatlakoztatni lehet. A Rapoo két ilyen újdonságot hozott be a hazai piacra, melyek kihangosítóként is működnek, és a Bluetooth technológia legújabb, 4.0-s változatát használják. A kisebb Bluetooth Mini Speaker A3060 nyolcféle színben érhető el és valamivel szerényebb a teljesítménye, a Bluetooth Mini Speaker A3160 nagyobb, egy centiméterrel magasabb, akkumulátora 2100 mAh-s, és csak fekete, illetve szürke színben kapható. Az A3060 ajánlott végfelhasználói ára 15 490 forint, az A3160 drágább, 21 490 forintért kínálják.


[+]

Azóta történt

Előzmények