Hirdetés

Ionos alaplappal kedveskedik a HTPC-seknek az ASRock

A gyártók az év vége felé közeledve sem állnak le, és egyre csak ontják magukból az újdonságokat. Az ASRock ezúttal a HTPC-k és építésük iránt érdeklődők szívét dobogtathatja meg, ugyanis egy Mini-ITX formátumú, azaz mindössze 17 x 17 centiméteres alaplapot mutattak be. Az ASRock A330ION lap az NVIDIA MCP7A-ION chipsetjére épül. Egy beépített Intel Dual-Core Atom 330 processzorral is felszerelték, amely 1,6 GHz-es órajelen dolgozik. Emellé két, 800 vagy 1066 MHz-es DDR3 memóriamodult pakolhatunk, maximum 4 GB-ot. A modulok dual-channel üzemmódban is használhatók.

Bővítőhelyből csupán egy jutott, ahogy az ilyen kisméretű alaplapoknál szokás, egy x16-os PCI Express 2.0 sín. A grafikus megjelenítésről integrált videokártya gondoskodik, ami természetesen ugyancsak az NVIDIA-tól érkező GeForce a 9-es sorozatból. Támogatja a DirectX 10-et, memóriából pedig maximum 512 MB osztható meg számára. D-Sub, DVI-D és HDMI kimenete közül a két utóbbi az 1080p-s Full HD felbontást is tudja biztosítani a külső megjelenítőn.

A további csatlakozók között találunk plusz tápárammal ellátott eSATA és USB aljzatokat, de van még 7.1-es HD hangkimenet (VIA VT2020), négy SATA és Gigabit Ethernet is. Néhány hasznos alkalmazás is jár az alaplaphoz, mint amilyen például az OC DNA, amivel a BIOS-ban beállított túlhúzás adatait menthetjük le és oszthatjuk meg barátainkkal, akik aztán betölthetik saját rendszerükbe. Az ASRock A330ION megjelenésének pontos időpontjáról és áráról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés