Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • h1mpi

    nagyúr

    Ígértem beszámolót a GJ Kombiról:

    Alap adatok: 2013/07, 109.000 km, 2.0 benzin 107KW Skyactive

    Nem hasonlítanám össze az előd 2004-es 2.0 benzines Mazda6-al, mert nincs értelme. Mindenben jobb, ahogy annak lennie kell.
    Azt kell, hogy mondjam minden értéket megtartott, semmiben sem rosszabb, semmi olyan jó dolog nem került ki, ami miatt megszerettem ezt a típust.

    Számomra pozitív dolgok:

    - fogyasztás: 3 nap városi átlaga csak Budapest ide-oda szaladgálva most mínuszban utcáról indulva 7.8l/100 km :Y. Ma 120 km agglomeráció 5.6l/100 km. Ezt nem hittem volna, olvastam, hogy keveset fogyaszt, de ez tényleg durva.

    - kényelem: elképesztően jó futóművet kapott, olyan mint egy sínautó, de mégis kellemesen veszi az akadályokat, elválasztva a bent ülőket a külvilágtól. Ebben nagy segítség az elképesztően komoly szigetelés is. A váltó lézerpontos, motorhang nem nagyon jön be. A belső kápitok, műanyagok nem csörögnek, zörögnek 3.5 év után is mutatják, hogy mi az a Japán összeszerelés ;)

    - motor: azt gondoltam, hogy az emissziós szigorítások miatt majd lomha lesz a 146LE, de ismét csalódnom kellett pozitívan, egy halk, de erős motort kapott az autó. A 6. sebességben 130-nál is csendes, és előzéseknél 3000- nél már jól húz, elég neki ez a motor.

    - felszereltség: ez egy Attraction szint ami a Mazda kínálatában közepesnek számít, de egy átlag embernek már már full extra. Kanyarkövető Bi-Xenon automata távolsági fény vezérléssel, első-hátsó radar, holttér és sávelhagyás figyelő rendszer, két zónás automata klíma, kulcs nélküli indítás, usb, színes kijelző, stb...

    Ezek mellett nehéz rosszat mondani, de talán ami zavaró, az a kis szélvédő, nagyon lapos szokni kell, és szerintem kicsit kisebb a hely elől,oldal irányban a jobb lábnak. Ez szinte minden mai autónál feltűnt a széles középkonzol miatt. A zene átlagos, lehetne kicsit jobb (gondolom a fullosban BOSE van). Ennyi a hiba lista, 99%-ban tökéletes családi és business class autó elképesztő nagy hátsó hellyel és csomagtartóval. Ha valaki 4-5 millió között keres autót megtalálta! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák