Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PCProfessor

    aktív tag

    válasz urandom0 #80956 üzenetére

    Kezdőként a linux világa meglepően könnyű és zökkenőmentes volt ameddig csak az átlagfelhasználás köreit merítettem ki. Minden átlagos cuccra van alternatíva, csak meg kell tanulni beüzemelni és elsajátítani. Zene, videolejátszó van egy csomó, működnek. Böngészni, navigálni, dokumentumokat és egyebeket szerkeszteni valamint programokat instalállni sem egy diplomát igénylő munka mivel egy csomó "software center" van különböző rendszerekben.

    Játékokkal kapcsolatban annyit említenék meg, hogy a legjobb akarattal is elégséges/ok az élmény. Ami plat és gold minősítésű talán hibamentesen fut majd. Limitáltak a lehetőségek ezen a téren, főleg ami multi.

    A következő szegmens a streamelés, videovágás és audioval való munka volt amit magába foglal, úgymond ez a mérföldkő. Videovágás megoldható volt és a programok kicsit máshogy működnek mint pl. premiere pro. Meg lehet tanulni és effektívvé tenni ezek használatát is.
    Audio szakasz azonban siralmas volt. Ami máshol plug& play linuxon nem működik, mert nincs támogatás sem alternatíva. Legyen az rőgzítőkártya, mixer és hasonlók. Pluginokat, drivereket nem is említem, mert nem léteznek.

    Pár napos video ahol másnak is hasonlóak a tapasztalatai.

    TL;DR van(sajnos elég sok) program illetve/felhasználási cél amire linux nem csak nem elég, hanem még alternatívát sem biztosít, mert egyszerűen nincs. Ez tutira változni fog, mert ami infot összeszedtem csak a játékokkal kapcsolatban szintén nem létező volt évekkel ezelőtt.

    Ennyit meg annyit tud a kártya(bizonyíték nincs), benchmark meg a Marson! Ettől meg attól JOBB, NAGYOBB TELJESTMÉNYT HOZ. (c) Userbenchmarkot linkelő gyökér| Sír a fogyasztás miatt, mert 300W-t eszik a kártya miközben 20x akkora teljesíténye van mint 10 éve

Új hozzászólás Aktív témák