Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Mezga Aladár #264203 üzenetére

    Semmit sem jelent, hogy a gyártók hozzáállása milyen a dolgokhoz. Például ha a Shimanon múlna akkor sosem lenne AXS váltóhoz hasonló, teljesen vezetéknélküli váltó? Vagy 10 sebesség alatt 1x hajtás? Pedig azt mutatja minden, hogy ez a jelen és jövő. Már a kis taiwani microSHIFT is gyárt 1x8-tól hajtást és váltókat, eddig a Shimanonak nem akaródzott és a 10-15 éve kifejlesztett 3x8, 3x9 és 2x9 hajtásokat és váltókat árulja Deore alatt. Cues is lassan kezd megjelenni a boltokban, még az összes változat nem is jelent meg.

    Valószínűleg azért nem gyártanak, mert olcsóbb a meglévő gyártóssoron átengedni a láncot és megkapja a végső trutyit. A fémfeldolgozás során meg mindent olajoznak, nem csak a kerékpár iparban. Külön kéne még gyártósor a zsírtalanízásra, amit nem biztos hogy mindenki megfizetnie. Ráadásul a Shimano Deore szint alatt a KMC-vel bérgyártatja a láncait, így a KMC-n múlik a dolog. Az olcsó láncokkal amúgy sem lenne gazdaságos vacakolniuk.

    A waxnak meg van jövője, mert szép lassan az összes gyártó aki láncolajat gyárt, már elkezdett waxot is gyártani. Már nem csak geek időtöltés, lábodban gyertyát olvasztani a dolog.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák