Hirdetés

A Mac minire hajaz a Zotac ZBox nano

A Zotac bejelentette a ZBox nano AD10 jelzésű apró multimédiás PC-t, mely küllemre nagyon hajaz a Mac minire. Persze ez csak az általános formára igaz, mivel az új masina élei és sarkai sokkal kifinomultabban kerekednek, szemben az Apple gépével.

A 127 x 127 x 45 mm-es termék az AMD E-350-es Fusion APU-ra épít, így két darab 1,6 GHz-es órajelen ketyegő processzormagot, és egy Radeon HD 6310-es integrált grafikus vezérlőt rejt. A DDR3 szabványra épülő rendszermemória maximum 4 GB lehet, míg az adattároló a SATA interfészre köthető. A kommunikációs lehetőségeket a Gigabit Ethernet, az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és a 3.0-s Bluetooth biztosítja, továbbá nem hiányzik a kártyaolvasó sem. Az aljzatok esetében a vállalat két darab 3.0-s USB porttal is kedveskedik, továbbá a HDMI és a DisplayPort kimenet is alapfelszereltség. A termék könnyen felszerelhető az erre felkészített monitorok hátuljára, így adott a lehetőség az apró termék elrejtésére. Persze ezzel nem kötelező élni, és valószínűleg sokan nem is fontolják meg ezt a lehetőséget, hiszen a dizájn szempontjából öröm ránézni a masinára.

Az AMD fusionös gépekre jellemző, korszerű képességek is megvannak, így a ZBox nano is támogatja a DirectX 11-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenCL 1.1-es, az OpenGL 4.2-es és az OpenGL ES 2.0-s API-t. Emellett az APU UVD 3.0-s motorja kezeli az AVC/H.264, az MVC, a VC-1, a DivX/Xvid, valamint az MPEG-2/4 videókat, továbbá támogatja a Flash animációk gyorsítását a stage video szolgáltatás használatával, és a különböző webes felületek gyorsítása sem jelent akadályt.

A Zotac a ZBox nano névre keresztelt PC-t két kiépítésben árulja. A 359 dolláros alapmodell nem tartalmaz memóriát és adattárolót, így erről a felhasználónak kell gondoskodni. Természetesen a szerelést nem kedvelő vásárlók választhatják az előre felszerelt modellt, ami 2 GB rendszermemóriát és egy 320 GB-os merevlemezt is kapott, ám ennek az ára már 457 dollár lesz. A vállalat a távirányítóval is rendelkező termékek forgalmazását a következő héten kezdi meg, ám egyelőre csak Japánban. Persze később az újdonság globálisan is elérhető lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés