Hirdetés

Üzleti minigép AMD Fusion APU-val

A HP a mai napon egy kompakt méretű PC-vel állt elő, mely a Compaq 100B SFF jelzéssel kerül forgalomba. A névből már kiderül, hogy egy small form factor kategóriába nevező asztali masináról van szó, amibe a vállalat az AMD Brazos platformját helyezte.

A termék az E-350-es APU-ra épít, így két darab 1,6 GHz-es órajelen ketyegő processzormagot, és egy Radeon HD 6310-es integrált grafikus vezérlőt rejt. A DDR3 szabványra épülő rendszermemória maximum 4 GB lehet, a SATA interfésszel operáló merevlemez pedig 1 TB adat tárolására ad lehetőséget. Az archiválásra is gondolt a gyártó, így a DVD-író is alaptartozék. Természetesen nem hiányzik az Ethernet és a kártyaolvasó sem.

A Compaq 100B SFF operációs rendszerének a szerepét a Windows 7 tölti majd be, de a masina rendelhető FreeDOS szoftverrel is. Az utóbbi verzió szállítása már megkezdődött, az ajánlott fogyasztói ára pedig 260 dollár. A Windows 7-tel érkező gép forgalmazása pár nap múlva indul, és nyilván valamivel drágább lesz a modernebb szoftver következtében.

Felmerülhet a kérdés, hogy a HP miért éppen az AMD Fusion Developer Summiton mutatta be a masinát, hiszen maga a termék azon kívül, hogy Fusion APU-t használ, semmilyen extrát nem kínál. A HP számára azonban pont a heterogén módon programozható lapka az extra, és a vállalat a termék bejelentése mellett ecsetelte, hogy nagy lehetőségnek tartják az OpenCL-t, és ki akarják használni az API előnyeit a nyomtatók piacán.

A HP a nyomtatókhoz mellékelt alkalmazásokat a gyorsabb munkavégzés érdekében OpenCL-re is optimalizálja, kihasználva ezzel a grafikus magok masszív számítási teljesítményét a raszteres képek feldolgozása során. A vállalat emellett OpenCL-re portolja a HPGL felület OpenPL függvénytárát lerövidítve ezzel a komplex nyomatok elkészüléséhez szükséges időt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés