Hirdetés

Képeken az extrákkal megspékelt Z68-as Gigabyte G1.Sniper 2 alaplap

Az LGA1366-os, Intel X58 chipkészletre épülő Gigabyte G1.Sniper után befutott a második verzió, melyet a Z68 Express chipkészlete révén a Sandy Bridge processzorokhoz tervezett a gyártó. A G1.Killer sorozat a rivális ASUS ROG alaplapjainak akar konkurenciát teremteni, méghozzá oly módon, hogy a dizájn és a felszereltség jelentősen eltér a hagyományos alaplapokétól. Erre jó példa az integrált, PCI Express felületre kötött Creative Sound Blaster X-Fi CA20K2 hangprocesszorral, 64 MB dedikált memóriával, továbbá Cirrus Logic D/A konverterrel (DAC) és műveleti erősítőkkel (OPAMP).


[+]

A másik extra a szintén PCI Express csatornán kapcsolódó, dedikált memóriával ellátott Bigfoor Killer E2100 hálózati vezérlő, mely szintén nem olcsó kiegészítő, ennek tudatában pedig nyugodtan elkönyvelhetjük, hogy a gyártó Z68-as alaplapjai között ez a modell képviseli majd az abszolút csúcskategóriát. Ezeken felül a szokásos dolgok is helyet kaptak az alaplapon: 12 fázisú tápellátás, kétfázisú DDR3 tápellátás, 2 darab PCI Express x16 (x8-x8 módban kétkártyás működés esetén), valamint két PCI Express x1 és két PCI foglalat.


[+]

A SATA csatlakozókkal sem spóroltak, összesen 5 darab SATA 3 Gbps, két darab SATA 6 Gbps és egy eSATA is került a termékre. A hátoldalon a képkimenetek között csak a HDMI szerepel, valamint kapunk még két USB 3.0-s portot, és további kettőt alaplapi kivezetés formájában.


[+]

Az Gigabyte G1.Sniper 2 áráról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés