Hirdetés

Leleplezte Z68 SLI Micro, SLI és FTW alaplapját az EVGA

Végre az EVGA is beszállt a Z68-as alaplapgyártók sorába, és rögtön három új modellt mutatott be. A termékek elég hasonló felépítésűek, viszont méretüket tekintve nagyban különböznek, ugyanis a Z68 SLI Micro nem meglepő módon microATX-es, a Z68 SLI normál ATX méretű, a csúcsmodell Z68 FTW pedig EATX-es. Az EVGA szokásos fekete alapú színezését kapta, és mind a három természetesen LGA1155-ös foglalatot kapott, amivel a második generációs Intel Core processzorokat is képesek fogadni. Memóriafoglalatból négy-négy darab került rájuk, amikbe legfeljebb 2133 MHz-es DDR3 modulok pattinthatók, a tárolók számára két darab 6 Gbps-os és négy 3 Gbps-os SATA port áll rendelkezésre. Támogatják az SLI és CrossFireX konfiguráció létrehozását, van 7.1-es hangkimenetük, továbbá eSATA és 3.0-s USB csatlakozási lehetőség, ezeken felül hibajelző LED, bekapcsoló, reset és CMOS törlés gombbal is ellátták mindet.

EVGA Z68 SLI Micro EVGA Z68 SLI Micro
EVGA Z68 SLI Micro [+]

A Z68 SLI Micro modellen két SuperSpeed USB aljzat található, és két x16-os PCI Express foglalata van a két x1-es mellett. Az ára 160 dollárra várható.

EVGA Z68 SLI EVGA Z68 SLI
EVGA Z68 SLI [+]

A Z68 SLI felszereltségben nem sokban különbözik az előbbitől. Erre már három x16-os PCI Express sínt tettek, és x1-esből is három van. Ahogy a FTW modellen, ezen is a dupla Gigabit Ethernet foglalatot találjuk. Jelenleg a szériából csak ez a modell kapható, ára 210 dollár.

EVGA Z68 FTW EVGA Z68 FTW
EVGA Z68 FTW [+]

A csúcsmodellen a processzor 12 fázisos tápellátásban részesül, tripla BIOS-a van, felszerelték két nyolc tűs tápcsatlakozóval – amivel a CPU-t támogathatjuk – az alap 24 tűs tápaljzat pedig 90 fokkal elfordítva kerül fel. Néhány jumpert is találhatunk, amikkel szükség esetén a PCIe síneket tilthatjuk le, amikből egyébként hat darab x16-os van. Egy CF memóriakártya-olvasót is integráltak rá, a behelyezett kártya tárolónak vagy gyorsítótárnak használható. Két változatban kerül forgalomba: a normál kiadás 265 dollárba fog kerülni, a plusz kiegészítőkkel ellátott darabért pedig 300-at kell fizetni, viszont ehhez olyan extrák járnak, mint az EVGauge, mely a CPU működési frekvenciáját valós időben jelzi ki, és az 5,25”-es meghajtóhelybe illeszthető ECP V4, ami feszültségállítást és hőmérséklet-figyelést tesz lehetővé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés