Hirdetés

Hazánkba is érkezik a Gigabyte Z68-as csúcs alaplapja, a G1.Sniper 2

Alig egy hónapja került bemutatásra a Gigabyte rengeteg extrával ellátott alaplapja, a Z68 chipsetes G1.Sniper 2 modell, a héten a gyártó már a megjelenést is bejelentette, így hamarosan be is szerezhetjük. A G1.Killer széria új tagjaként érkező lap a cég egyik csúcsmodellje, mely egyébként a konkurens ASUS ROG sorozat ellenfelének is tekinthető, elég csak megnézni a külsejét, melynél az élénk neonzöld komponensek és az ívtár, pisztolycső, valamint gépkarabély formájú hővezető csövek és hűtőbordák dominálnak.


[+]

A Sniper 2 LGA1155-ös foglalattal rendelkezik, azaz már az új, Sandy Bridge-es processzorokhoz lett tervezve, ami mellett olyan kiegészítők találhatók, mint a dedikált, EAX 5.0 technológiás Sound Blaster X-Fi 20K2 hangkártya, a beépített, nagy terhelést is bíró fejhallgató-erősítő, a hangrendszer Nichicon MUSE ES és WS szériás kondenzátorai, vagy éppen az elektromágneses behatások ellen védő rézbevonat. A hálózati kártya is egyedi, a Bigfoot Networks Killer E2100 Game Networking Platform rendszer, ami a hálózati adatforgalom terhelésétől mentesíti a CPU-t különálló NPU-jával (Network Processing Unit) és annak saját 1 GB-os DDR2 memóriájával.


[+]

Támogatott a Smart Response technológia, valamint a LucidLogix Virtu funkciója is, és nem hiányzik a Gigabyte saját Touch BIOS megoldása sem. A végső változat 3.0-s PCI Express síneket is fog tartalmazni, valamint elvileg kezelni fogja a 22 nm-es Ivy Bridge Core processzorokat is. Támogatott rajta a kétirányú CrossFireX és SLI konfiguráció létrehozása is, a többi részlet maradt a régi. A Gigabyte G1.Sniper 2 hamarosan tehát hazánkban is megvásárolható lesz, az árát tekintve pedig előreláthatólag 120 000 forint körüli összegre számíthatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés