Windows blog: a Microsoft válaszol - 1. rész

Bő két hónappal ezelőtt felvetettük annak lehetőségét, hogy eljuttatjuk olvasóink kérdéseit a Microsoft magyarországi képviseletéhez, a válaszokat pedig a Windows blog keretein belül publikáljuk. Az eltelt idő alatt felgyűlt kérdésekből szemezgettünk, melyekre most megérkezett a válasz. Íme!

atti_2010: Mikorra várható a Windows 8 első publikus béta változata? Mit lehet tudni az esetleges rendszerkövetelményekről?

MS: A Windows 8 publikus bétájának megjelenési ideje még nem ismert. De amint ez ismertté válik, ezen a blogoldalon is az elsők között tesszük közzé.

McKane: A következő generációs Microsoft Security Essentialsba integrálnak tűzfalat is, vagy hagyatkoznak tovább a Windows beépítettjére?

MS: Elméletileg nem, mivel a Windows Operációs rendszerbe alapértelmezetten van integrálva a Windows Firewall. Amennyiben a gépen van más aktív tűzfal, akkor a MSE ahhoz kapcsolódik, ha nincs, akkor a Windows saját tűzfalát kapcsolja (kapcsoltatja) be.

WonderCSabo: Miért nem található meg MSDNAA-n az Office, amikor sokkal drágább szoftverek igen?

MS: Az MSDN közösségen belül különböző előfizetési szintek vannak, és az elérhető alkalmazások, fejlesztőeszközök szintenként eltérőek. Jelenleg a következő szintekhez érhető el az Office 2010: VS Pro with MSDN Premium (Empower); VS Premium with MSDN (MPN); VS Pro with MSDN Premium (MPN); BizSpark Admin; BizSpark; VS Ultimate with MSDN (VL); VS Premium with MSDN (VL); VS Premium with MSDN (Retail); VS Ultimate with MSDN (Retail); Expression Professional (Retail); Expression Professional (VL); VS Ultimate with MSDN (MPN); VS Ultimate with MSDN (NFR FTE).

Az aktuálisan elérhető termékek termékek, szolgáltatások és fejlesztőeszközök listáját az alábbi linken tekinthetőek meg.

eziskamu: A Directx12 telepíthető lesz-e Vistára?

MS: Nincs pontos ismeretünk a minimális rendszerkövetelményekről, de vélhető, hogy csak Windows 7 és Windows 8 rendszerekre lesz telepíthető. Ám hangsúlyozzuk, hogy ez az információ csak következtetésen alapszik.

Visko és hunfatal: A Skype sorsáról érdeklődnénk, vagyis hogy mik a Microsoft tervei a termékkel, miben változik a szolgáltatások árképzése, milyen platformon milyen mértékű integráció várható, lesz-e átfedés a Windows Live Messenger rendszerével, és ha igen, milyen mértékben?

MS: A május 10-ei bejelentésben foglaltakon túlmenően nem rendelkezünk információval arról, hogy az egyes termékek és szolgálatások mennyire fognak összeolvadni (idézet: "Skype will support Microsoft devices like Xbox and Kinect, Windows Phone and a wide array of Windows devices, and Microsoft will connect Skype users with Lync, Outlook, Xbox Live and other communities. Microsoft will continue to invest in and support Skype clients on non-Microsoft platforms."). A teljes sajtóközlemény az alábbi címen érhető el.

Visko és hunfatal: Számíthatnak-e a Windows Phone 7 felhasználók valamilyen mértékű Skype-támogatásra vagy esetleg egy külön kliensre?

MS: A Skype megvásárlásának következményeként minden bizonnyal támogatottá válik a Skype a Windows Phone 7 készülékeken, de arra vonatkozóan, hogy az operációs rendszerbe integrálva vagy külön alkalmazásként, esetleg a Messengerrel házasítva fog megérkezni, nem tudunk információval szolgálni.

IgnisFatuus: A Windows Phone 7 „Mango” nevű frissítéséval kapcsolatban a Mangóban várható-e, hogy az Office dokumentumok kezelésénél megjelenik valamilyen könyvjelző funkció, amely nagyobb terjedelmű dokumentumok bezárása és újbóli megnyitása esetén közvetlenül a megjelölt szakaszhoz való visszatérést biztosítaná?

MS: A fejlesztők számára elérhető béta verzióban ez a szolgáltatás még nem elérhető.

stevve: szintén a Mango frissítéssel kapcsolatban; az új asztali Windows szorosabb integrációt hoz a WP7 platformmal?

MS: Igen, minden bizonnyal. Az első videókat megnézve az új rendszerről már látható, hogy a WP7 Metro felülete visszaköszön a következő Windows érintésérzékeny kezelőfelületén. A videó ide kattintva érhető el, a kapcsolódó cikk pedig itt olvasható.

CimbiX: Milyen térkép lesz a WP7 Mango frissítésben, Bing vagy OVI Maps adatbázisán alapuló?

MS: Minden bizonnyal Bing Maps lesz a Mango rendszer elsődleges térképalkalmazása, mivel a Nokia együttműködés során készülő alkalmazások – mint például a Nokia Maps/Ovi Maps fejleszéséről nincs információnk.

CimbiX: Milyen frissítések várhatók a Mango után?

MS: Ugyanúgy, rendszeresen fognak érkezni a frissítések a WP7-es készülékekre a Mango update után, mint előtte. De, hogy ezek milyen funkciókat, szolgáltatásokat vagy alkalmazásokat fognak magukban hordozni, az még a jövő zenéje.

 

Amennyiben maradtak még kérdések, vagy újabbak merülnének fel, azokat ebben a fórumtémában lehet feltenni. Rövidesen jövünk az újabb válaszokkal!

Inarus

Azóta történt

Előzmények