Hirdetés

Gyorsan kapott egy kis frissítést a Vulkan 1.1

Az 1.1.72-es verzió három új kiterjesztést kínál, ezek közül kettő hitelesített is.

A Khronos Group egy hónapja jelentette be a Vulkan API 1.1-es verzióját, amely most kapott egy új, apróbb frissítést.

Az 1.1.72-es specifikáció két kiterjesztéssel bővíti a rendszert:

  • VK_AMD_shader_core_properties: Az AMD kiterjesztése lehetővé teszi a célzott eszköz multiprocesszorának lekérdezését, így a fejlesztő információt kap arról, hogy az pontosan milyen felépítésű, mennyi wavefrontot képes futtatni, ezek hány lane-t tartalmazhatnak, illetve a regiszterekre vonatkozó pontos adatok is igényelhetők.
  • VK_EXT_descriptor_indexing: A SPIR-V-hez készült SPV_EXT_descriptor_indexing kiterjesztés, Vulkan API-n keresztüli támogatását biztosítja ez az AMD, Intel, NVIDIA és Imagination által benyújtott, gyártófüggetlenre tervezett kiterjesztés. Ilyen formában lehetővé teszi a nagyméretű leírókészletek létrehozását, amelyek lényegében az összes erőforrást tartalmazzák, és ezek közül dinamikus indexeléssel lehet választani a shaderben.

Bekerült még az NVIDIA VK_NV_shader_subgroup_partitioned nevű kiterjesztése is, de ez a specifikáció leírásában nem található meg, ami azt jelenti, hogy még hitelesítés alatt van, így csak később válik ténylegesen használhatóvá, és ekkor derül majd ki pontosan, hogy mire is jó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés