Hirdetés

KUDAN: a vízhűtéses Colorful iGame GTX 980 Ti családtag

Hasábjainkon már korábban hírt adtunk a Colorful GTX 980 Ti 6 GB iGame Ymir-X videokártyáról, ami egy brutálisan masszív felépítésű VRM-mel megspékelt egyedi nyomtatott áramkört és gyári tuningot is kapott. Ennek alapjaira épül a közelmúltban leleplezett GTX 980 Ti 6 GB iGame KUDAN; a NYÁK maradt, az órajelek, valamint a hűtő is növekedtek. A korábban leírtakat ismételten nem részleteznénk, ezúttal a változásokra koncentrálunk.

A Colorful GTX 980 Ti 6 GB iGame KUDAN. A képre kattintva galéria nyílik.
A Colorful GTX 980 Ti 6 GB iGame KUDAN – a képre kattintva a galéria megnyílik

A GM200-as GPU órajelei a hátlapra elhelyezett kapcsolóval aktivált OC üzemmód esetén 1203/1304 MHz-re (alap/boost) ugranak, egyébként az 1000/1076 MHz-es referenciaértéket követik. A hatalmas, három kártyahelyet is elfoglaló sűrű bordázatú hűtőmonstrum ezúttal csak 5 hőcsőre hagyatkozhat a termelt meleg elvezetésekor, azonban egy beépített vízhűtő kör is helyet kapott. Ez a gyártó adatai szerint csak akkor kapcsolódik be – természetesen a hőmérséklet függvényében automatikusan – ha a terhelés egy bizonyos értéket meghalad.

Hibrid hűtőborda található rajta.
Hibrid hűtőborda található rajta

Némileg szintén változott a hűtő három ventilátora felett elhelyezett díszítő takarólemez színe és formája. A kártya vízhűtése külső elemekkel tovább bővíthető, vagy a már meglevő számítógépes vízhűtésünkbe is beköthető. A kimenetek a GTX 980 Ti esetében megszokottak: dual-link DVI-I, három darab DisplayPort 1.2 és egy HDMI 2.0 található itt. Sajnos a Colorful továbbra sincs jelen az Európai Unió piacán, termékei csak a távol-keleti régió boltjai számára érhetők el.

Aki mindenképp ilyet szeretne, valószínűleg a nagy internetes aukciós oldalak egyikén hozzájuthat, persze az borítékolható, hogy nem lesz túl olcsó mulatság.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés